Karkurit.fi -sivuston ilmoitusmäärät vuonna 2017

Ilmoituksia kadonneista, talteen otetuista ja yksin liikkuneista kissoista ja koirista ja muista eläimistä julkaistiin normaaliin tapaan.  Osa kadottajien, talteenottajien ja havainnontekijöiden laittamista ilmoituksista muokattiin ennen julkaisemista; poistettiin esim. katoamisosoite, lemmikin nimi tms. 

Kadonneita kotiutuneita koiria oli 2230. Luvussa on muutama varastettu koira. Kadonneeksi ilmoitetuista koirista 114 koiraa eli 4,92 % jäi löytymättä. Joukossa saattaa olla jokunen, jota ilmoituksen laittaja ei ole muistanut kotiuttaa.

Karanneeksi ilmoitettuja kissoja sivustolla oli 2110.  Löytymättä jäi 532 kissaa, eli peräti 24 prosenttia kadonneeksi ilmoitetuista. Kaksi Helsingissä varastettua kissaa pääsi takaisin omaan kotiin. Sivustolla on yhä 532 kissan katoamisilmoitus vuodelta 2017.

Kaneja, kilpikonnia, kesylintuja joukossa jokunen hamsterikin, ilmoitettiin kadonneeksi yhteensä 60, joista 21 ei ole merkitty kotiutuneeksi. Kotiuneina on pienlemmikkien lisäksi kaksi minisikaa, kolme hevosta, seitsemän lammasta, neljä kanaa ja kaksi vuohipukkia.

Katoamisohjeita lähetettiin sähköposteina ja tekstiviesteinä lähes 9000.    

Näköhavaintoilmoituksia julkaistiin toista tuhatta. Osa vastaanotettiin puhelimitse.

Yhdistyksen neuvontapuhelinta päivystettiin 24/7. Ihmiset kyselevät neuvoja ja ohjeita kaikenlaisista eläimiin liittyvistä asioista, ei yksin etsimisestä, loukuttamisesta yms. vaan myös eläinsuojeluasioista ja luonnoneläimistä.

Yhdistys julkaisi vuoden 2017 kesällä kirjan kadonneista ja löytyneistä eläimistä.

Tietosuoja
lmoitusten laittajiin saa yhteyden puhelinnumeron lisäksi myös pikaviestillä, jonka linkki löytyy ilmoituksista. Pikaviestistä lähtee tieto vastaanottajan sähköpostiin. Ilmoittajien rekisteritietoja ei luovuteta eikä ole ennen tietosuojalain uusiutumistakaan luovutettu ulkopuolisille.