Etsimisohje, korkealta hypännyt kissa

Kovalle maalle korkealta hypännyt kissa on todennäköisesti juossut shokissa piiloon. Loukkaantunutta kissaa saa kuljettaa vain kahtokopassa ja se pitää viedä heti päivystävälle lääkärille. Varmista, että koppa on kunnolla kiinni.

Katoaminen ilmoitetaan kunnan löytöeläintarhaan. Kerrostaloalueella laputetaan kaikki lähitalot, ilmoittamatta silti tarkkaa katoamisosoitetta, koska muutkin kuin "kissaihmiset" lukevat ilmoituksesi. 

Kuvailmoitukset laitetaan sekä ala-aulan ilmoitustaululle, että jäterakennuksen oven ulkopuolelle. Ulko-ilmoituksissa käytetään suojamuovia. Muista jättää ilmoituksista katuosoite pois. Riittää että siinä on valokuva ja puhelinnumero, jotta kissan bongannut voi soittaa puhelinnumeroosi, että pääset nopeasti paikalle ja saat vietyä kissan eläinlääkäriin.

Kun kissa on löytynyt, se nostetaan varoen tasaisen alustan avulla kantokoppaan ja viedään välittömästi eläinlääkäriin. Kissa on hyvä salaamaan kivun. Loukkaantunut kissa lohduttaa itseään kehräämällä.

Putoamiskorkeus vaikuttaa siihen, selviytyykö kissa hypystä. Jos kissa hyppäsi ekasta tai tokasta kerroksesta, se on todennäköisesti selvinnyt alas suht hyväkuntoisena. Jos kyse on kolmannesta tai vieläkin ylempää, kissa saattaa pudottuaan kyetä liikkumaan, mikäli putoamiskohdassa on pensas, nurmikko tai pehmeä hiekka. Loukkaantuneenakin kissa on sitkeä. Ellei putoaminen ole halvaannuttanut sitä, eikä sillä ole isoja vaurioita, se lähtee heti liikkeelle. Shokissa oleva kissa voi hakeutua pois tapahtumapihan piiristä ennen kuin kipu iskee. Missään tapauksessa ei loukkaantunut kissa lähde kilometrien päähän.Ellei korkealta hypännyt kissa löydy nopeasta, tärkeää on etsiä huolella, ja pyytää kaikki tutut kissaihmiset etsimistalkoisiin. Mikäli kissa on ollut shokkitilassa liikuntakykyinen, se on voinut livahtaa jonkun autotalliin tahi ryömiä ulkorakennuksen tai jäteastian alle. Kissa pitää ahtaista paikoista, joissa jonkinlainen katto suojaa sitä.  

Siltä varalta, että kissa liikuskelee, vaikka sitä ei näkysikään. pidetään putoamiskohdan lähellä, alimman parvekkeen alla tuoretta kissanruokaa. Laita parvekkeen alle myös kissan vessa siksi aikaa, kun talon lapset ovat sisätiloissa, eli yöksi.

Jotta kissa tuntisi olonsa turvalliseksi mikäli se ruokapaikalle pääsee, jätä sinne myös omistajan pesemätön vaate. Vaatteen pitää olla niin iso, että kissa voi levätä sen päällä. Kissaa voidaan myös yrittää loukuttaa alimman parvekkeen alle laitetulla loukulla. Yöajaksi parvekkeen alle kannattaa viedä houkuttimeksi kissan kanneton vessa, jonka pissahiekkoja ei vaihdeta puhtaiksi.

Pudonneet kissat

Ikkuna turvalliseksi parilla naulalla

 


Petetty luottamus 18.07.2019

Kissat