Nessu katosi Karkkilassa

O U D O T  K A T O A M I S E T

Nessu juoksi pois kesken palloleikin

Karkkilan Siikalassa 30.7.2012 kadonneen jackrusselinterrierinarttu Nessun kohtalosta ei ole vielä saatu selvyyttä.

Kesäinen päivä oli hämärtymässä, kun Teija Lempinen heitteli miehensä kanssa puolitoistavuotiaalle narttukoiralleen Nessulle palloa karkkilalaisen omakotitalon pihalla. Pariskunnalla oli tarkoitus lähteä ajamaan myöhemmin illalla kotiin Helsinkiin.

Nessun kanssa oli leikitty jo hyvän aikaa, kun se yhdellä pallonheittokerralla pinkoi väärään suuntaan. Ehkä se oli nähnyt rusakon, koska katosi kokonaan näkyvistä. Teija juoksi koiran menosuuntaan ja kutsui sitä. Myös Teijan mies ja kyläpaikan isäntä lähtivät huutelemaan


Nessun naamassa on harlekiinikuvio

Nessua. Vaikutti siltä kuin nuori narttu olisi kadonnut yhtä äkkiä ilmaan. Sitä etsittiin iltamyöhäiseen ja vielä seuraavat päivätkin. Ei koiraa, ei sen leveitä, kirkkaansinisiä nailonvaljaita, ei jälkeäkään kadonneesta. Kolmen päivän päästä paikalle saatiin etsijäkoira, joka kierteli ympäristössä ja pysähtyi lopulta noin250 metrin päähän karkaamispaikasta.
- Etsijäkoiranomistajan mukaan Nessu on nostettu siinä syliin, Teija Lempinen sanoo.
- Sama kokenut etsijäkoira kävi vielä toistamiseen. Lopputulos ei muuttunut edellisestä kerrasta miksikään.
- Sen käynnin jälkeen tein rikosilmoituksen Karkkilan poliisille.

Katoamisen alkuvaiheessa Teija laittoi ilmoitukset Facebookiin ja Karkurit.fi -sivuille ja Nessun katoamisesta kerrottin muutamissa lehdissä. Joitakin havaintoja Nessun näköisestä koirasta on sentään saatu. Muuan naishenkilö ilmoitti loppukesällä 2012 nähneensä Vihdissä jackrusselin, jolla oli kasvoissa näyttävä harlekiinikuvio, samanlainen kuin Nessulla.
- Hän ei enää myöhemmin nähnyt koiraa taluttanutta vanhankoa naista kuin kerran, kun hän oli ajamassa töihin. Hänellä ei ollut aikaa pysäyttää autoa että hän olisi voinut tehdä lähempää tuttavuutta taluttelijan kanssa.

-------------

Yksityisetsivät asialla

Teija sai viime vuonna perättömän vihjeen. Vihjeenantaja kertoi Nessun olevan Pohjanmaalla. Kiireinen Teija palkkasi helsinkiläisen etsivätoimiston hakemaan Nessun kotiin. Toimistosta lähetettiin paikalle kaksi etsivää. Miehet tarkkailivat taloa, jossa nartun piti olla.

Koska etsivät eivät nähneet koiraa, he lähestyivät lopulta pihalle ilmestynyttä talonomistajaa, ja kertoivat millä asialla olivat. Kun talon asukkaat kuulivat, että joku oli antanut heistä perättömän vihjeen, oli se heille melkoinen järkytys.
- Jokin aika sitten sain sieltä puhelun. Soittaja muisteli järkytystään siitä, että perhe oli joutunut epäilyksen alaiseksi, Teija kertoo.

Koiran katoaminen on ollut Teijan elämän raskain koettelemus.
- Olen surrut ja itkenyt Nessua kaikki nämä vuodet. Nessu on ensimmäinen koirani. Suru on vieläkin suuri ja aina läsnä.

Kuva: Omistajien kotialbumi

Nessun katoamisilmoitus

- - - - -

Rocky ei olisi jättänyt vapaaehtoisesti Lunaa

Sisällysluettelo