Otteita karkurikirjasta

V A R A S T E T T U J A   K O I R I A

Chow chow Otto nähtiin Rauman torilla

 

Varsinais-Suomen Vehmaalla katosi heinäkuussa 2005 kermanvärinen alle yksivuotias kiinanpystykorva Otto.

Otto jäi odottelemaan turkulaispariskunnan kesäasunnon koira-aitaukseen, kun omistajat lähtivät kauppaan. Pahaksi onneksi alkoi ukkostaa. Kun Jomperot palasivat takaisin, ei Otto ollut enää tarhassa. Se oli hajottanut aidan ja lähtenyt ukkosta pakoon. Terttu Jompero ilmoitti katoamisen löytöeläintarhaan ja Karkurit.fi –sivustolle.

Koska koiraa ei löytynyt, Oton emäntä soitti Koiraetsijät ry:hyn, josta kerrottiin, että kahden etsijäkoiran uusmaalainen ohjaaja oli parhaillaan koirineen koiraleirillä Turun seudulla.
- Etsijäkoiran ohjaaja otti meihin yhteyttä. Seuraavana päivänä hän tuli koirineen Ottoa etsimään, kertoo Oton emäntä.

Ukonilmasta alkanut huono tuuri jatkui; etsintä piti keskeyttää, koska Annen uroskoiraa Aimoa puri käärme.
-Etsintää jatkettiin Annen nuoremman koiran Sissyn kanssa seuraavana päivänä. Etsijäkoira uupui kesken kaiken, kun lämpötila kohosi 32 asteeseen. Meidän isännällä oli kylmää vettä litramäärin mukana, mutta sekään ei auttanut.

Havainto Rauman torilta

Omistajat jakoivat katoamislappuja, ilmoittivat Otosta lehdissä ja kävivät tarkistamassa kaikki saamansa näköhavainnot. Vaikka


Otosta jäi ikuinen ikävä

kermanvärisiä kiinanpystykorvia oli Suomessa Otto mukaan lukien vain kuusi kappaletta, ei se auttanut uroksen nopeaan löytymiseen.
- Soitin koko maakunnan eläinlääkärit läpi ja lisäksi lähes koko maan löytöeläintarhatkin, emäntä kertoo.

Tuttu toimittaja teki Oton katoamisesta lehtijutun, joka poiki paljon havaintosoittoja. Yksi merkittävä puhelu saatiin Raumalta jutun julkaisupäivänä.

- - - - -

Kun Oton omistajat menivät seuraavana päivänä raumalaisrouvan kanssa Rauman torille kyselemään, ei kukaan torin myyjistä tunnistanut perhettä. Perhe oli todennäköisesti ollut läpikulkumatkalla.

- - - - -

Kuukausien etsintä

Omistajat ajelivat koirahavaintojen perässä koko Oton katoamiskesän ja vielä syksylläkin. Vaikka he saivat kiitettävän paljon havaintosoittoja, he joutuivat huomaamaan, etteivät ihmiset suinkaan tunteneet koirarotuja.

Kuva: Omistajien kotialbumi

- - - - -

Pikku Moriz karkasi koirapuistosta

 

 


Petetty luottamus 18.07.2019

Kissat