Porin koirarankkuri etsii löytökoirille kodit

Pääsääntöisesti löytökoirille etsitään uudet kodit. Niin tehdään myös Porin löytökoiratarhalla. Söörmarkussa sijaisevalla löytökoiratarhalla on vuosien varrella käväissyt parisentuhatta löytökoiraa. Vain muutama agrgressiivinen on jouduttulopettamaan.

Soitin Jaakko Rainiolalle ja kysyin lopetetuista koirista. Rainiolan mukaan niiden määrä on luettavissa yhden käden sormilla. Jokainen niistä


Rainiola ja uutta kotia etsivä löytökoira.

on ollut niin aggressiivinen, ettei niitä ole voinut lähestyä ilman vaaraa.
Hyvä esimerkki Rainiolan eettisestä toiminnasta on se, että hänelle on ainakin pari kertaa ujutettu koira, joka on ollut "löytäjän# oma.
- Kerran muuan porilaismies soitti ja kertoi löytäneensä koirakarkurin. Menin hakemaan sitä. Mies käveli koiran kanssa vastaan. Kun perheen pikkupoika seurasi häntä jonkin matkan päässä, minulle tuli sellainen tunne, että koira on perheen oma, muistelee Jaakko Rainiola.
- Tunnetta vahvisti se, kun mies kysyi, eihän koiraa vain lopeteta. Vakuutin ettei meillä lopeteta koiria vaan niille etsitään uudet hyvät kodit.

Olisi ollut työlästä todistaa koiran alkuperä. Kun koira oli ollut Rainiolan tarhalla lain edellyttämät 15 päivää, sille löytyi uusi koti. Koska Rainiolaa jäi vaimaamaan koiran alkuperä, ei hän laskuttanut kuntaa sen hoidosta. Paljon myöhemmin selvisi, että hän oli ollut koiran alkuperän suhteen oikeassa.

Rainiolan haastattelu MTV.fi -sivuilla

Maija Ankkuri

Löytökoira pääsi Sallassa hengestään