Sirpa ei ole unohtanu Lillukkaa

L Ö Y T Ö E L Ä I N T E N   K A L T O I N K O H T E L U A

Sirpa ei ole unohtanut Lillukkaa

Sirpa päästi puolitoistavuotiaan kissansa hetkeksi-ulos aavistamatta, ettei hän näkisi Lillukkaa enää ikinä.

Sirpan kotia vastapäätä asui nainen, jonka pohjalainen sulhasmies oli loukuttanut Sirpan Lillukan ja vienyt sen loukussa löytöeläintarhaan. Löytöeläinhoitaja oli kiikuttanut loukun nurkan taakse ja ampunut kissan loukkuun. Kun kissaa ei kuulunut kotiin, eikä löytynyt mistään,


Sirpan Lillukka

Sirpa soitti aamulla löytöeläintarhaan. Lillukan ampunut löytöeläinhoitaja valehteli hänelle, ettei tarhalle ollut tuotu kahteen viikkoon yhtään kissaa.
- Soitin myös naapurikunnan löytöeläintarhaan josta kuulin, että kissani oli ammuttu oman kuntani löytöeläintarhalla, muistaa Sirpa.
- Naapurikunnan tarhalta kissaloukkua lainannut mies oli palauttanut loukun verisenä. Kun mieheltä oli kysytty loukusta, mies oli sanonut vieneensä useita kissoja paikkakuntamme löytöeläinhoitajalle, joka oli ampunut ne loukkuun talonsa nurkan takana.
- Yksi kissoista oli ollut pieni harmaa, samanlainen kuin minun Lillukkani.
- Soitin uudelleen kuntani löytöeläinhoitajalle. Sillä kertaa mies myönsi, että tarhaan oli viety pieni kissa, jonka korvat oli revitty ja hän oli ampunut sen.
- Kiltti tyttökissani ei tapellut kenenkään kissojen kanssa. Lillukka oli aina vain lyhyen aikaa ulkona ennen kuin se tuli avoimesta ikkunasta kotiin sisälle.

Järkyttävän tiedon kuultuaan Sirpa meni soittamaan loukuttajan naisystävän ovikelloa. Ovelle tullut loukuttaja kertoi löytöeläinhoitajan ampuman pienen harmaan kissan tuntomerkit. Ne sopivat Lillukkaan. Sirpa oli surun murtama.
- Ihan kuin perheenjäsen olisi tapettu. Soitin taas löytöeläinhoitajalle. Mies myönsi ampuneensa kaksi kissaa.

Eläinsuojelulain 15 pykälä ei jätä liikkumavaraa. Kotikissan ampuminen oli vastoin lakia. Löytöeläintarhaan vietyä kesyä kissaa on säilytettävä 15 päivää.

Löytöeläinhoitaja syyllistyi eläinrääkkäykseen ampuessaan kissat loukkuun summa mutikassa. Mies ei antanut Lillukalle eikä muillekaan loukutetuille kissoille mitään mahdollisuutta.....Sirpa teki miehestä rikosilmoituksen.

- - - - -

Koirat hälyttivät apua