Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Koirapuistostakin voi karata

Koira saattaa olla koirapuistoon päästyään niin innoissaan, että se muuttuu vallattomaksi ja livahtaa karkuun.

Koira voi innoissaan livahtaa koirapuiston ovesta ulkopuolelle tilanteessa, jossa joku koiranomistajaa tuo portista sisälle omaa koiraansa tai ottaa sitä ulos.  On käynyt niinkin, ettö puistoon tulija on päästänyt koiran hihnasta jo portilla ennen kuin se on turvallisesti aitauksen sisällä ja portti suljettu. Vahinkoja sattuu. Osan voi laittaa hajamielisyyden piikkiin.

Pennut karkasivat aidan alta

Helsingin Itäkeskuksessa oli koiranomistaja vienyt neljä koiranpentua isojen koirien aitaukseen.  Pennut kiinni ottanut

Omistaja joutuu ehkä vahtimaan, ettei ima koira karkaa, kun virast
koiraa  tuodaan portista.

mieshenkilö oli hieman ihmeissään, kun hän soitti karkurit.fi-sivujen puhelinnumeroon. Kukapa ei ihmettelisi, kun neljä pentukoiraa juoksee kaupungissa vapaana.  Kohta puhelun jälkeen näköpiiriin oli ilmestynyt pentujen kasvattaja emäkoiran kanssa.  Hän oli kertonut, että pennut karkasivat isojen aitauksen aidan alta.

Karkaaminen sattui joulukuussa 2015. Toivottavasti omistaja ei vie pentuja toistamiseen isojen puolelle ennen kuin ne kasvavat riittävän suuriksi.

Helsingissä on koirapuisto, jossa koira voi karata uimalla aidan alta. 

Tuusulassa sattui keväällä 2015 Riihikallion kaiken kokoisille koirille tarkoitetun koirapuiston aidan alareunassa oli paikkaamattomia koloja. Pieni aikuinen, Nurmijärveltä Tuusulassa vierailulla ollut koira oli livahtanut karkuun huomattuaan maassa riittävän ison aukon.  Koira juoksenteli Riihikallion alueella, ja oli ainakin jossain vaiheessa ylittänyt moottoritien. Karkureissu päättyi seuraavana päivänä onnellisesti koiran kiinni saamiseen. 

Kaikki koirapuistoista alkaneet karkaamiset eivät ole päättyneet yhtä onnellisesti. 

Isojen koirien puolelle vain isot

Muutama perusasia, kun koiran kanssa mennään koirapuistoon. Pentukoiraa ei missään nimessä saa viedä koirapuistoon, ellei sille ole annettu vielä kaikkia rokotuksia.  Myös aikuisen koiran rokotusten on oltava ajan tasalla. Samoin loishäätöjen. 
Ison koiran tai keskikoisen koiran pentu on pieni kunnes siitä kasvaa aikuinen. Niinpä, vaikka pentu olisi isokokoisen koiran jälkeläinen, ei sitä kannata viedä isojen koirien puolelle ennen kuin se on riittävät suuri.  Pennun lihakset eivät ole vielä riittävän vahvat suojaamaan luustoa, jos leikki ison koiran kanssa äityy liian rajuksi. Myöskään pienikokoista aikuista koiraa ei saa ulkoiluttaa isojen puolella silloin, kun siellä on isoja koiria. Joillakin paikkakunnilla on yhteinen koirapuisto kaiken kokoisille koirille. Kun pienet ja isot koirat ovat puistossa yhtä aikaa, on olemassa vaara, että iso, leikkisä koira satuttaa pientä leikkisää koiraa vahingossa.  Etenkin pentukoiran luusto on vielä kehittymätön. Liika riehakkuus ison leikkikaverin kanssa voi aiheuttaa murtumia ja sijoiltaanmenoja.