Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit Yhteistyössä
Kirjaudu
menu

Lilo etsi piilottelevan kissakaverinsa

Viisivuotias suklaanaamio balineesi BB, on saanut viettää aikaa mökkipihalla 10-vuotiaan kissakaverinsa lilanaamio Lilon kanssa.   

Viime syyskuun 17. päivänä BB ja Lilo jäivät odottelemaan kesämökin pihalle, kun Kirsi-emäntä lähti asioille.  Vain Lilo oli paikalla, kun emäntä tuli takaisin. Koska BBtä ei näkynyt iltaan mennessä, Kirsi-emäntä lähetti karkurit.fi -sivustolle sen valokuvan ja pyysi laittamaan nettiin katoamisilmoituksen.  Katoamispihalle Kirsi hankki kissaloukun ja laputti alueen kahden kilometrin säteellä.  Karkurit.fi –sivujen löytymiskertomuksista hän sai lohtua, kun mökkinaapurit olettivat kissan joutuneen ilveksen kynsiin.

Kaikeksi onneksi BB oli etsiytynyt kissaystävälliselle pihalle, jonka asukkaat huomasivat, että nälkäinen kissa oli nakertanut koiran

BB ja Lilo

luita. Kissa sai ensipitimikseen koiranraksuja.  se jäi oleilemaan pihaympäristöön. Se löysi nukkumapaikan ja sai talosta päivittäiset murkinat. BB oli ollut pihavieraana jo useita päiviä, kun talon rouva selasi karkurit.fi:n katoamisilmoituksia. Hän löysi BB:n katoamisilmoituksen ja tunnisti kissan heti valokuvasta. "Pienikoinen rotukissa. Ei mikään tuntemani rotu, mutta muistuttaa siamilaista", rouva pohti soittaessaan karkureitten neuvontanumeroon.

Kun Kirsi-emäntä kuuli missä karkuri oleili, hän lähti välittömästi hakemaan sitä Lidon kanssa kotiin.  Kun hän kutsui BBtä, ei se ilmestynytkään näkyville.  Eipä hätää, sillä kissakaveri Lido ei jäänyt toimettomaksi. Se juoksi pihan poikki ja katosi vajan alle. Hetken päästä se ilmestyi näkyviin BB vanavedessään.
-Kissat nuuskivat toisiaan. BB äännähti ”mää”, Lido vastasi ja haisteli BB:tä tarkasti, BB olisi halunnut olla heti Lidon kaveri, mutta Lilo murisi ja sähisi, eikä antanut BBn enää lähestyä. BB haisi vieraalle, sen turkkiin oli tarttunut moottoriöljyä tai jota tummaa.

BBn ja Lilon kaveruus  pslsutui entiselleen

Kirsi antoi BBn kerätä voimia ensimmäisen yön yli.
- Kun seuraavana iltana pesin ja kuivasin sen, ei kissoilla ollut enää mitään kähinää. Kesti viikon päivät ennen kuin karkuri kuntoutui. Alkupaino 3,3 kiloa oli pudonnut teissun aikana 2,6 kiloon. Kesti kuukauden ennen kuin BB sai entieen painonsa takaisin.

Parhaat kaverukset

- Syötin BBlle herkkuruokia  ja Nutriplussaa. Tein ruuasta tahnaa ja laitoin ruiskulla alussa suuhun, pieniä määriä. Iltaisin syötin sitä

tunnin välein koska se söi ruoka-aikoina vain vähän.
- Nyt BB on iloinen hurvittelija, turkki kiiltää ja ruoka maistuu. Se hurisee ja sen silmät loistaa. Lilokin on taas samanlainen kuin se oli ennen BBn karkureissua. Kun BB oli kateissa, Lilo etsiskeli kaveriaan ja oli jotenkin orvon oloinen. Aina, kun tulin töistä kotiin, se oli kovasti kiinni minussa ja halusi että leikin sen kanssa, haki tarvitsemansa läheisyyden minusta.

BBn löytymispaikka oli neljän kilometrin päässä katoamismökistä pohjoiseen. BB ei kertonut, missä se oli 16 päivää kestäneen karkureissunsa alkupäivät.  Kirsi arvelee sen olleen metsässä.

- Kesämökin pohjoispuolella on iso metsä. 
Ehkä BB pelästyi jotakin ja eksyi metsään, koska en saanut siitä koko aikana muita havaintoilmoituksia kuin sen, jonka ansiosta BB löytyi.

BBn katoamisilmoitus