Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Riskialtista nettikauppaa


tammikuu 2013

Internetin kautta tapahtuvat huijausyritykset ovat lisääntymään päin.  Sähköpostissa tarjotaan Ilmaista lainaa, ilmaisia lahjoja, suurperintöä, jolle ei muka löydy muuta ottajaa...Myös karkurit-fi -sivustolla yritetään myydä milloin mitäkin. Viimeksi apinoita. 
Tilaisitko apinanpennun netistä?
Tilaisitko netistä apinan? Niitähän ei saa Suomeen  tuoda. Tuskin apinoita kukaan olisi lähettämässäkään Suomeen, mutta varmaan ilmainen raha kelpaisi henkilölle,  joka joulukuussa yritti kaupitella apinanpoikasia Karkurit-sivuilla. Ilmoitus jätettiin julkaisematta, kuten kaikki muutkin kaupitteluilmoitukset. Niitä varten on omat sivunsa muualla. Tosin tuskin mikään muukaan sivusto antaisi myydä apinanpentuja Suomeen.

Ihme ja kumma ilmoittelija on osannut jopa rekisteröityä sivuille, vaikka suomenkielen taito puuttuu.  Ilmoitusteksti lienee käännetty googlen avulla.  Puhelinnumeroa ei tiedoissa ollut, nettiosoite kylläkin, mutta siitä poistimme osan.

17.12.2012
Kotiutunut
Muu eläin

sormi vauva apinalla apina hyväksyttäväksi
sormi vauva apinalla apina hyväksyttäväksi Meidän vauvat ovat vain 2 vasemmalle. ne ovat viime aikoina kaikissa laukausta, hyvä lasten kanssa ja leluja ja muita kodin lemmikit, vastata heidän nimensä ja on erittäin viihdyttävä. Rakastaa olla kävellä with.These vauva apinalla apinat ovat vain 9 viikkoa vanha. Yhteystiedot lisätietoja ja nykyisen pictures.E-mail meille (xxxxx19@yahoo.com) jos kiinnostaa
Ilmoituksen jätti: gifty

Ks. kuva
Kissanpentutilaus Kyprokselta
Rotukissoja kasvattava Ritva (nimi muutettu) laittoi kotisivuilleen ja internetin ilmaisille myyntipalstoille ilmoituksen myynnissä olevasta rotukissapentueestaan. Ei mennyt kauaa ennen kuin Andre C - - - - - -ksi esittäytynyt mieshenkilö lähestyi Ritvaa englanninkielisellä sähköpostilla:
"Hello, varmistan vain, onko sinulla uros- vai naaraskoiranpentua myytävänä. Asun Kyproksella ja olen kiinnostunut sosiaalisesta, temperamenttisesta kissanpennusta, josta tulisi vaimoni kaveri. Asumme omakotitalossa, jonka suuressa puutarhassa aina kotona oleva vaimoni työskentelee. Vaimoni omisti nuorena kissan, joten kissat ovat hänelle tuttuja. Lähetä meille lisää tietoa vapaana olevista pennuista.
Kiitos, Andre". (Nimeä ei ole muutettu)


– Kaksi eri tuttavaa varoitti minua myymästä pentua Kyprokselle. Toisen mukaan Kyproksella juoksentelee kymmeniä hyljättyjä kissoja.  Hän pelotteli, että ennen pitkää minunkin kasvattini olisi katukissa. En ottanut varoitusta todeksi, enkä toisenkaan tuttuni väitettä, että ulkomaille ostetaan siitoskissoja huonoihin oloihin, kertoo Ritva.
– Kolmas tuttu ehdotti, että pyytäisin kyproslaismiehen kotisivuosoitetta ja valokuvaa hänen perheestään.

Huolimatta varoitteluista ja siitä, että kissanpennuille oli kotimaisiakin kyselijöitä, Ritva päätti myydä Anrelle peräti kaksi kissanpentua. Häntä houkutti Kypros pentujen uutena kotimaana. Hän saisi mainetta ja kunniaa myytyään oman kasvattinsa Kyproselle saakka!

Niinpä Ritva lähetti Anrelle sähköpostitse tarjouksen kahdesta kissanpennusta ja meilasi ostajaehdokkaalle myös valitsemiensa pentujen valokuvat. Pentujen yhteishinta rokotuksineen, loishäätöineen ja lemmikkipasseineen oli 2200 euroa. Hinta tuntui Ritvan tuttavasta pöyristyttävän suurelta, mutta Ritva halusi takoa niin kauan kun rauta oli kuumaa. Samassa viestissä Ritva kyseli myös Andren kotisivuosoitetta ja valokuvaa miehen perheestä.
Shekki pennunostajalta
Andre sivuutti valokuvapyynnön vastauspostissaan kokonaan. KotisivuIsta hän mainitsi sen verran, ettei ole ehtinyt teetättää kotisivuja. Samassa viestissä hän ilmoitti varaavansa molemmat urospennut, joita Ritva oli hänelle tarjonnut. Hän pyysi suomalaiskasvattajaa ilmoittamaan puhelinnumeronsa ja kotiosoitteensa, jotta hänen asiamiehensä voisi noutaa pennut Suomesta. Hän lupasi jopa postittaa pentujen hinnan Ritvalle etukäteen.

Ritva lähetti pyydetyt tiedot ja ilmoitti, että pennut voisi noutaa, kun ne olisivat kahdeksanviikkoisia. 
 
Muutaman päivän kuluttua Ritva sai kirjeen ulkomailta. Hämmästyksekseen hän huomasi, että ostaja oli lähettänyt pennuista lähes tuplahinnan; kirjekuoressa oli 4300 euron shekki!
– Näytin kirjettä ja shekkiä kaverilleni. Hän huomasi, että kirje oli postitettu Englannista ja että shekissä oli ranskalaisen pankin tiedot. Kaverini epäili asiassa olevan jotain hämärää, Ritva muistelee. 

.

 
Todennäköisesti Ritva olisi mennyt siltä istumalta pankkiin shekkiä lunastamaan, ellei kaveri olisi jarrutellut.

– Kaverini sai selville, että Dennis-niminen henkilö Kyprokselta oli lähettänyt jollekin kissankasvattajalle pentukyselyn, jonka teksti oli sanasta sanaan sama kuin  Andrelta minulle tulleessa meilissä: "Vaimo on kotona ja työskentelee puutarhassa..." jne.
- Googlasimme Andren nimeä netissä ja  löysimme hänestä varoituksia otsikolla "Nettihuijari”. Selvisi, että hän oli lähestynyt useita kasvattajia ostotarjouksella. Myös Dennis mainittiin ja epäiltiin, että kyseessä oli sama mies.

Ritvan kaveri soitti Nordean tiedottajalle ja kyseli ulkomaisten shekkien lunastuskäytäntöä. Pankkivirkailija  kertoi, että ulkomaista shekkiä lunastavan tulisi olla Nordean asiakas. Shekki ja lunastamista varten täytetty kaavake lähetettäisiin Nordean pääkonttoriin Helsinkiin. Kun ranskalaispankki saisi asiapaperit se lähettäisi noin viikon kuluessa rahat Suomeen.
– Emme silloin ymmärtäneet missä kohtaa oli huijaus, koska rahaa ei tule, ellei shekkitilillä ole katetta, Ritva kertoo ja lisää tulleensa kuitenkin katumapäälle. Hän ei halunnutkaan myydä pentuja Kyprokselle vaan laittoi Andrelle sähköpostilla peruutuksen ja tiedusteli mihin osoitteeseen shekin voisi palauttaa.

Heti perään Andre väitti saaneensa pankistaan tiedon, että hänen lähettämänsä shekki oli lunastettu Suomessa. Hän vaati Ritvaa lähettämään välittömästi rahat Lontooseen naiselle, jonka nimen ja osoitteen hän mainitsi viestissä. Andre oletti Ritvan pelästyvän ja lähettävän rahat, vaikka shekkiä ei oltu edes yritetty lunastaa. Ritva ei vastannut enää huijarin viesteihin eikä lähettänyt hänelle senttiäkään.

Andre lähetti vielä joitakin kiukkuisia kalasteluyrityksiä Ritvalle, mutta luovutti lopulta. Ikuiseksi arvoitukseksi jää, oliko Andre mies vai oliko hän kenties  nainen, joka odotteli rahoja Lontoon osoitteeseensa.

M.A.