Etsintäohjeet

KADONNEEN KOIRAN ETSIMINEN

Koira palaa karkaamispaikkaan takaisin jos se vain voi. Ethän kerro tarkkaa karkaamispaikkaa. -osoitetta nettiilmoituksissa, ettei sinne mene ihmisiä pelottamaan sitä muualle. 

Jos koira on vasta aloittamassa karkaamista, kutsu se takaisin. Kun se on karkumatkalla, sitä ei saa enää huutaa nimeltä eikä "tänne" mutta turvallisessa paikassa voi käyttää koiralle tuttua sanontaa, jota käytetään, kun koira saa makupalan tai ruokaa.

Esim. vanha koira palasi omistajansa luo, kun omistaja huusi: "Karkkia, karkkia."  Koiralle on aina vapaana ollessa annettu luoksetullessa jotain herkkua, ja sanottu "Karkkia. " *)
- VASTATA PUHELIMEEN. 

- Pitdä puhelimessa koputus! Esim. havainnontekijät eivät välttämättä soita uudelleen. On todella turhauttavaa, jos näet kadonneen lemmikin, löydät sen katoamisilmoituksen, eikä soittoosi reagoida tai puhelin tööttää varattua.

- ilmoita katoaminen löytöeläintarhaan ja nettiin mahdollisimman pian. Jos olet itse esimässä, pyydä kaveria tekemään katoamisilmoitus.

ON TÄRKEÄÄ


Etsi karkuria kaverikoiralla

Kadonnutta koiraa, koiraan tottunutta kissaa ja perheen kilpikonnaa voidaan jopa tuloksellisesti etsiä yhdellä omista koirista tai  tutulla naapurin koiralla.  Etsikää vain yhdellä koiralla, sillä kaikkein viisaimmalla ja tutuimmalla.

Tärkeää on, ettei etsimään lähtevällä koiralla ole ollut katoamishekellä etsittävän kanssa riitaa! Kun kadonnut löytyy, voidaan etsivä kaverikoira päästää esim. pitkässä liinassa lähelle karkuria. Vieraalla koiralla etsiessä on jäätävä etäälle.


Kadonneen kissan etsiminen

Älä kerro tarkkaa karkaamispaikkaa netti-ilmoituksissa.

VASTAA PUHELUIHIN JA LAITA PUHELIMEEN KOPUTUS! Havainnontekijästä / talteenottajasta on turhauttavaa soitella numeroon, joka on jatkuvasti varattuna!! 

Kun kissa on kadonnut, eikä se tule kutsumalla takaisin, jätä kostipihalle, kerrostalossa yön ajaksi alimman parvekkeen alle:

- kissan oma pesemätön kanneton hiekkalaatikko (= kissan omaa reviiriä)
- kissan peti tai petivaate, sekä kissanomistajan pesemätön t-paita tms.
- ruokaa, joka kannattaa kesällä peittää kärpästen takia ohuella kankaalla.
- kesällä myös vettä
- kissan leluja

Jos mahdollista, JÄTÄ kuistin ovi auki. Tällöin ruoka ja peti jätetään kuistille. Sisäovi varkaiden varalta lukkoon!
Pihagrillissä voidaan kuumentaa teräskattilassa kalaa, jonka tuoksu leviää lähiympäristöön. Älä jätä grilliä vahtimatta!


Ilmoituksen jättäminen Karkurit -sivustolle

Ellet ole aiemmin rekisteröitynyt, klikkaa REKISTERÖIDY -linkkiä
ja täytä siellä olevat laatikot. Tunnukseksi voi valita vaikkapa oman etunimesi. Muista painaa salasana mieleesi, jotta muistat sen, kun seuraavalla kerralla käyt karkurit-sivuilla.

(Kirjautuneena voit kommunikoida muiden ilmoittajien kanssa pikaviesteillä)

Sometunnuksella kirjautuminen

Muista myös valita valikosta ilmoituksen tapahtumapäivämäärä.

SELAA- tai  VALITSE TIEDOSTO -valikosta  liitetäänn valokuva. Jos kuva on liian iso, se ei näy ilmoituksessa. Sen voi lähettää sähköpostitse jälkikäteen osoitteeseen
karkurit@karkurit.fi

Kuvanlähetysviestissä  kannattaa kertoa ID-numero jotta kuva päätyy oikeaan ilmoitukseen.

Jos laitoit katoamisilmoituksen, TUTUSTU etsintäohjeeseen!

Kun kadonnut on löytynyt tai talteenotettu tahi näköhavainnon lemmikki löytänyt kotiin, voit sivustolle kirjauduttuasi klikata sen OMAT ILMOITUKSET -osiosta löytyneeksi.