Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kissa kateissa, ilmoittelu ja etsiminen

Vieraalla seudulla kadonnut kissa

Korkealta pudonnut kissa

Tee hajujäljet

Katoamisilmoittelu

LYHYESTI

-  KARKAAMISPIHALLE kissan oma  SISÄVESSA, jonka pissakokkareet pilkotaan ja kansi jätetään pois. Kerrostalon pihalla vessaa pidetään ulkona vain yöllä alimman parvekkeen alla tai se sijoitetaan piilotetun kissaloukun viereen. (Ettei saada naapureitten vihoja päälle, koska lapset voivat mennä ronkkimaan vessaa).
- Kissanruokaa ulos. Vessan ollessa ulkona, ruoka voi olla kuivamuonaa, joka ei houkuta kärpäsiä
- Myös vesikippo ulos.
- Mikään houkuttelu ei auta, jos kissa on livahtanut johonkin varastoon, autotalliin tms. Niinpä Laputtaminen näyttelee tärkeää osaa kissan etsimisessä, joten JAA KUVAILMOITUKSIA postilaatikoihin, kerrostalojen roskakatosten oviin ja ilmoitustauluille ja lähikaupan seinälle.
Ilmoituksessa tulee olla paikkakunta, kaupunginosa tai kylä, kadonneen kuva, ei kissan nimeä. Kerro myös onko kissa leikattu ja sirutettu. Havainnot puhelinnumeroon. PYYDÄ, omakoti- ja rivitaloissa asujia TARKASTAMAAN, onko kissa livahtanut autotalliin tai ulkorakennuksiin.
- Ellei kissa osaa pyydystääää itse ruokaansa, ja sitä loukutetaan, on ruokaa oltava hieman muuallakin kuin loukussa- Ilmoitus nettiin. ilmoittelulla saadaan havaintoja kissasta. Tarkkaile netin havaintoilmoituksia säännöllisesti. Ethän kerro karkurin nimeä eikä myöskään karkaamisosoitetta, koska kissanvihaajatkin seuraavat ilmoituksia. Pyydä havainnot puhelimeen ja/tai facebookissa messingeriin. Älä ilmoittele havaintoja ulkopuolisille.
- Laita puhelimeesi koputus, jotta voit soittaa takaisin.
- JOS lupaat palkkion, LUPAA se löytymiseen johtavasta näköhavainnosta. Silloin, kun  katoamisilmoituksessa luvataan löytöpalkkio ilman ehtoja,  karkuri voi joutua palkkionpydystäjän jahtaamiskohteeksi! Tällöin sille voi sattua onnettomuus ja jahdattu kissa tulee entistä pelokkaammaksi ja vaikeammin löydettäväksi.

-Jos mahdollista pidä kissan poistumisväylä auki.
- Etsi kissaa katoamisympäristöstä ja havaintopaikoilta.
- Ilmoita löytöeläintarhaan. Jos on epäilys, että kissa on hypännyt vieraaseen autoon, ilmoita myös naapurikuntien löytöeläintarhoihin.

- Tarkista saadut havainnot mahdollisimman pian. Havaintopaikoilta etsitään itse, eikä niitä julkisteta ulkopuollisille. Ellei havaintoja saada, laputtamisaluetta laajennetaan. 
- Etsintää, etenkin hämärän aikaan.
- Maalla on syytä tarkistaa omat ja naapurien viljasiilot ja lietealtaat, ladot ja vajat joihin kissalla on vapaa pääsy.
- Kissa saattaa livahtaa naapurin autotalliin tai varastoon
- Kissa tunnistaa omistajan auton käyntiäänen!
- Kaikki havainnot tarkistetaan itse
- Kissaa voi reilusti kutsua toisin kuin koiraa ja jos sillä on vinkulelu, vihkuta lelua samaan tahtiin kuin kissa tekee
- Jos kissa tykkää muista kissoista, nauhoita You Tubesta kissojen ääniä
- Tee hajujäljet
- Loukuta kissa

LISÄOHJEET ja selvennyksiä

Jos ilmoitat fb:ssä, pyydä kaikki havainnot puhelimeen.

On ehdottoman tärkeää jakaa kuvailmoituksia kadonneesta. Niissä kerrotaan katoamisalue, ja puhelinnumero ilman tarkkaa katoamisosoitetta. 

Älä kerro rotukissan rotua, eikä minkään kissan karkaamisosoitetta, kun tiedotat katoamisesta. Ilmoita paikkakunta, kaupunginosa  tai kylä, katoamispäivä, eläinlaji ja onko kissa steriloitu sekä laita ilmoitukseen myös kuva ja puhelinnumero.

Ilmoita kissan tuntomerkit ja yhteystietosi kunnan löytöeläintarhaan.  On hyvä samalla tiedustella miten kauan ilmoitus on voimassa. Ilmoita myös naapurikuntiin, jos asut kunnan rajalla tai usean kunnan risteyksessä. Muista, ettei kaikilla löytöeläintarhoilla ole sirunlukijaa. 

VASTAA PUHELUIHIN JA LAITA PUHELIMEEN KOPUTUS! Havainnontekijästä / talteenottajasta on turhauttavaa soitella numeroon, joka on jatkuvasti varattuna!!  Jos ilmoitat Facebookissa, pyydä havainnot puhelimeesi jotta havaintopaikka pysyy rauhoitettuna ja karkuri saattaa olla siellä vielä, kun menet itse sinne.

Kun kissa on kadonnut, eikä se tule kutsumalla takaisin, jätä kotipihalle, kerrostalossa yön ajaksi alimman parvekkeen alle:- kissan oma puhdistamaton sisävessa ilman kantta (= kissan omaa reviiriä, ja kissa haistaa sen kilomerin päähän ellei ole vanginnut itseään jonnekin.)
- kissan peti tai petivaate, sekä kissanomistajan pesemätön t-paita tms.
- ruokaa, joka kesällä peitetään kärpästen varalta ohuella kankaalla. 
- kesällä myös vettä
- kissan leluja

Kissa saattaa käydä aika ajoin karkaamispaikalla, ellei se ole lukinnut itseään jonkun vajaan tai autotalliin.  Moni kissa on loukutettu nimenomaan karkaamispaikalle. Jos paikka ei ole kotipihalla, loukku pitää piilottaa huolella, ettei kissalle käy köpelösti mikäli joku vieras ehtii loukulle ennen loukuttajaa. Loukkuvahti tai riistakamera olisi hyvä hankkia valvomaan loukutusta.

Lehti-ilmoitus puri

When a cat is missing

Inform the animal shelter.

If the cat disappeared from your own house, take the cat’s indoor toilet outside without cover. It might bring the cat back, because it fears that a strange cat will smell the toilet.

Leave some food and water outside as well..

Share notes about the disappearance in the immediate surroundings.  The notes should only mention the city and the district. Use the same method when reporting a cat on the internet. Keep in mind that detection sites are not to be reported to outsiders brcause some people steel cats.

Ask your finnish  frend to read and tell you our Finish instruction.