Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kadonneen kissan etsiminen

Huom. Kun kadonnut kissasi on löytynyt tai talteenottamasi kissa viety löytöeläintarhaan tai päässyt kotiin, muista ilmoittaa tieto ID-numerolla karkurit@karkurit.fi -osoitteeseen, ettei ilmoitus / puhelinnumero jää roikkumaan nettiin.

Yksi kadonneen löytymisen kannalta tärkeä seikka on tarkkailla nettiin ilmestyviä havaintoilmoituksia.  Joillakin havainnontekijöillä ei välttämättä ole aikaa tarkistaa katoamisilmoituksia.

ILMOITTELU. LAPUTTAMINEN NÄYTTELEE TÄRKEÄÄ OSAA karkurin etsimisessä, joten JAA KUVAILMOITUKSIA postilaatikoihin, kerrostalojen roskakatosten oviin ja ilmoitustauluille ja lähikaupan seinälle. PYYDÄ omakoti- ja rivitaloissa asujia TARKASTAMAAN, onko kissa livahtanut autotalliin tai ulkorakennuksiin. Mainitse kuitenkin vain katoamisalue, ei tarkkaa osoitetta sillä valitettavasti  kaikki eivät pidä kissoista.  Miksi laputus?  Siksi, ettei naapuri katsele netti-ilmoituksia vain ajankulukseen ellei hän ole sattunut näkemään karkuria.

Rotukissoja varastetaan, joten on tärkeää olla julkistamatta saatuja havaintoja vaikka joku todennäköisesti fb:ssä kysyy missä kissaa on nähty. 
Ilmoituksissa tulee olla paikkakunta, kaupunginosa tai kylä, kadonneen kuva, ei kissan nimeä. Kerro myös onko kissa leikattu. Siruttamattomuutta ei kerrota! Havainnot pyydetään puhelinnumeroon, ei ainakaan nettiin muuten kuin messingerillä.

-  Mikäli kadonnut kissa on sisäkissa vie katoamispaikalle sen oma  S IS Ä V E S S A, jonka pissakokkareet pilkotaan ja kansi jätetään pois. Kerrostalon pihalla vessaa pidetään ulkona vain yöllä alimman parvekkeen alla tai se sijoitetaan piilotetun kissaloukun viereen. (Ettei saada naapureiden vihoja päälle, koska lapset voivat mennä ronkkimaan vessaa).
- Kissanruokaa ulos. Vessan ollessa pihalla, ruoka voi olla kuivamuonaa, joka ei houkuta kärpäsiä
- Kesäaikana vesikippo katoamispaikalle..
- Jos mahdollista pidä kissan poistumisväylä auki.

- Jos kissa ei osaa pyydystääää itse ruokaansa, ja sitä loukutetaan, on ruokaa oltava hieman muuallakin kuin loukussa.
- Ilmoitus nettiin. ilmoittelulla saadaan havaintoja kissasta. Älä kerro rotukissan rotua, eikä minkään kissan karkaamisosoitetta.Tarkkaile netin havaintoilmoituksia säännöllisesti. Ethän kerro karkurin nimeä eikä myöskään karkaamisosoitetta, koska kissanvihaajatkin seuraavat ilmoituksia. Pyydä havainnot puhelimeen ja/tai facebookissa messingeriin. Älä ilmoittele havaintoja ulkopuolisille.
- VASTAA PUHELUIHIN JA LAITA PUHELIMEEN KOPUTUS! Havainnontekijästä / talteenottajasta on turhauttavaa soitella numeroon, joka on jatkuvasti varattuna tai josta ei vastata!! 
- JOS lupaat palkkion, LUPAA se löytymiseen johtavasta näköhavainnosta, ettei kadonnut joudu palkkionpydystäjän jahtaamiskohteeksi! Jahdatulle kissalle voi sattua onnettomuus tai kissa tulee entistä pelokkaammaksi ja vaikeammin löydettäväksi. <

- Etsi kissaa katoamisympäristöstä ja havaintopaikoilta, mutta älä kerro saamiasi havaintoja eteenpäin.
- Ilmoita löytöeläintarhaan.

Jos on epäilys, että kissa on hypännyt vieraaseen autoon, ilmoita myös naapurikuntien löytöeläintarhoihin.
- Tarkista saadut havainnot mahdollisimman pian. Havaintopaikoilta etsitään itse, eikä niitä julkisteta ulkopuollisille. Ellei havaintoja saada, laputtamisaluetta laajennetaan. 
- Etsintää, etenkin hämärän aikaan.
- Maaseudullalla on syytä tarkistaa omat ja naapurien viljasiilot ja lietealtaat, ladot ja vajat joihin kissalla on vapaa pääsy.
- Kissa tunnistaa omistajan auton käyntiäänen!
- Kaikki havainnot tarkistetaan itse,
niitä ei keerota netissä koko kylälle
- Kissaa voi kutsua toisin kuin koiraa ja jos kissalla on vinkulelu, vihkuta lelua samaan tahtiin kuin kissa tekee
- Jos kissa tykkää muista kissoista, nauhoita You Tubesta kissojen ääniä

Kun kissa on löytynyt
Kissa on siitä erikoinen luontokappale, että se yrittää salata sairastuneensa. Kateissa olleelle kissalle kannattaa tilata viivyttelemättä tutkimusaika eläinlääkäriin. Jos kissa on ollut useita päiviä syömättä, sen maksa on voinut vahingoittua. Syötä sille jonkin verran ruokaa ja pidä huoli, että se juo nestettä myös.

- Tee hajujäljet
- Loukuta kissa

 

Vieraalla seudulla kadonnut kissa

Parvekkeelta tai ikkunasta pudonnut kissa

Tee hajujäljet

Katoamisilmoittelu

LISÄOHJEET ja selvennyksiä

Jos ilmoitat fb:ssä, pyydä kaikki havainnot puhelimeen tai messingeriin.

Älä kerro rotukissan rotua, eikä minkään kissan karkaamisosoitetta. Kun tiedotat katoamisesta. Ilmoita paikkakunta, kaupunginosa  tai kylä, katoamispäivä, eläinlaji ja onko kissa steriloitu sekä laita ilmoitukseen myös kuva ja puhelinnumero.

Ilmoita kissan tuntomerkit ja yhteystietosi kunnan löytöeläintarhaan.  On hyvä samalla tiedustella miten kauan ilmoitus on voimassa. Ilmoita myös naapurikuntiin, jos asut kunnan rajalla tai usean kunnan risteyksessä. Muista, ettei kaikilla löytöeläintarhoilla ole sirunlukijaa. 

- Jos ilmoitat Facebookissa, pyydä havainnot puhelimeesi jotta havaintopaikka pysyy rauhoitettuna ja karkuri saattaa olla siellä vielä, kun menet itse sinne.

Kun kissa on kadonnut, eikä se tule kutsumalla takaisin, jätä kotipihalle, kerrostalossa yön ajaksi alimman parvekkeen alle:- kissan oma puhdistamaton sisävessa ilman kantta (= kissan omaa reviiriä, ja kissa haistaa sen kilomerin päähän ellei ole vanginnut itseään jonnekin.)
- kissan peti tai petivaate, sekä kissanomistajan pesemätön t-paita tms.
- ruokaa, joka kesällä peitetään kärpästen varalta ohuella kankaalla. 
- kesällä myös vettä
- kissan leluja

Kissa saattaa käydä aika ajoin karkaamispaikalla, ellei se ole lukinnut itseään jonkun vajaan tai autotalliin.  Moni kissa on loukutettu nimenomaan karkaamispaikalle. Jos paikka ei ole kotipihalla, loukku pitää piilottaa huolella, ettei kissalle käy köpelösti mikäli joku vieras ehtii loukulle ennen loukuttajaa. Loukkuvahti tai riistakamera olisi hyvä hankkia valvomaan loukutusta.

Lehti-ilmoitus puri

Laputus johti Monnin jäljille

When a cat is missing

Inform the animal shelter.

If the cat disappeared from your own house, take the cat’s indoor toilet outside without cover. It might bring the cat back, because it fears that a strange cat will smell the toilet.

Leave some food and water outside as well..

Share notes about the disappearance in the immediate surroundings.  The notes should only mention the city and the district. Use the same method when reporting a cat on the internet. Keep in mind that detection sites are not to be reported to outsiders brcause some people steel cats.

Ask your finnish  frend to read and tell you our Finish instruction.