Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kissa kateissa, ilmoittelu ja etsiminen

Vieraalla seudulla kadonnut kissa

Korkealta pudonnut kissa

Tee hajujäljet

Katoamisilmoittelu

LYHYESTI

- Ilmoitus nettiin. ilmoittelulla saadaan havaintoja kissasta. Tarkkaile netin havaintoilmoituksia säännöllisesti. Älä kerro karkurin nimeä eikä myöskään karkaamisosoitetta, koska kissanvihaajatkin seuraavat ilmoituksia. Pyydä havainnot puhelimeen.
- Etsi kissaa katoamisympäristöstä ja havaintopaikoilta.
- Ilmoita löytöeläintarhaan.

- Laita puhelimeesi koputus.
- Jos mahdollista pidä kissan poistumisväylä auki.
- Laputtaminen näyttelee tärkeää osaa kissan etsimisessä, joten jaa kuvailmoituksia lähiympäristön postilaatikoihin, kerrostalojen roskakatosten oviin tai ilmoitustauluille ja lähikaupan seinälle.
Ilmoitukseen laitetaan paikkakunta, kaupunginosa tai kylä, kadonneen kuva, ei kissan nimeä. Kerro myös onko kissa leikattu ja sirutettu. Havainnot puhelinnumeroon. Pyydä, omakoti- ja rivitaloissa asujia tarkastamaan, onko kissa livahtanut autotalliin tai ulkorakennuksiin.

- Tarkista saadut havainnot mahdollisimman pian. Havaintopaikoilta etsitään itse, eikä niitä julkisteta ulkopuollisille. Ellei havaintoja saada, laputtamisaluetta laajennetaan.  

- Vie kotipihalle / hoitopaikan pihalle houkuttimeksi kissan  SISÄVESSA, jonka pissakokkareet pilkotaan ja kansi jätetään pois. Kerrostalopihalla vessaa pidetään ulkona vain yöllä alimman parvekkeen alle tai piilotetun kissaloukun viereen.
- Kissanruokaa ulos. Vessan ollessa ulkona, ruoka voi olla kuivamuonaa, joka ei houkuta kärpäsiä
- Myös vesikippo ulos.
- Ellei kissa osaa pyytää itse ruokaansa, ja sitä loukutetaan, on ruokaa oltava hieman muuallakin kuin loukussa

- Etsintää, etenkin hämärän aikaan.
- Maalla on syytä tarkistaa omat ja naapurien viljasiilot ja lietealtaat, ladot ja vajat joihin kissalla on vapaa pääsy.
- Kissa saattaa livahtaa naapurin autotalliin tai varastoon
- Kissa tunnistaa omistajan auton käyntiäänen!
- Kaikki havainnot tarkistetaan itse
- Kissaa voi reilusti kutsua toisin kuin koiraa ja jos sillä on vinkulelu, vihkuta lelua samaan tahtiin kuin kissa tekee
- Jos kissa tykkää muista kissoista, nauhoita You Tubesta kissojen ääniä
- Tee hajujäljet
- Loukuta kissa

LISÄOHJEET ja selvennyksiä

Jos ilmoitat fb:ssä, pyydä kaikki havainnot puhelimeen.

On ehdottoman tärkeää jakaa kuvailmoituksia kadonneesta. Niissä kerrotaan katoamisalue, ja puhelinnumero ilman tarkkaa katoamisosoitetta. 

Älä kerro rotukissan rotua, eikä minkään kissan karkaamisosoitetta, kun tiedotat katoamisesta. Ilmoita paikkakunta, kaupunginosa  tai kylä, katoamispäivä, eläinlaji ja onko kissa steriloitu sekä laita ilmoitukseen myös kuva ja puhelinnumero.

Ilmoita kissan tuntomerkit ja yhteystietosi kunnan löytöeläintarhaan.  On hyvä samalla tiedustella miten kauan ilmoitus on voimassa. Ilmoita myös naapurikuntiin, jos asut kunnan rajalla tai usean kunnan risteyksessä. Muista, ettei kaikilla löytöeläintarhoilla ole sirunlukijaa. 

VASTAA PUHELUIHIN JA LAITA PUHELIMEEN KOPUTUS! Havainnontekijästä / talteenottajasta on turhauttavaa soitella numeroon, joka on jatkuvasti varattuna!!  Jos ilmoitat Facebookissa, pyydä havainnot puhelimeesi jotta havaintopaikka pysyy rauhoitettuna ja karkuri saattaa olla siellä vielä, kun menet itse sinne.

Kun kissa on kadonnut, eikä se tule kutsumalla takaisin, jätä kotipihalle, kerrostalossa yön ajaksi alimman parvekkeen alle:- kissan oma puhdistamaton sisävessa ilman kantta (= kissan omaa reviiriä, ja kissa haistaa sen kilomerin päähän ellei ole vanginnut itseään jonnekin.)
- kissan peti tai petivaate, sekä kissanomistajan pesemätön t-paita tms.
- ruokaa, joka kesällä peitetään kärpästen varalta ohuella kankaalla. 
- kesällä myös vettä
- kissan leluja

Kissa saattaa käydä aika ajoin karkaamispaikalla, ellei se ole lukinnut itseään jonkun vajaan tai autotalliin.  Moni kissa on loukutettu nimenomaan karkaamispaikalle. Jos paikka ei ole kotipihalla, loukku pitää piilottaa huolella, ettei kissalle käy köpelösti mikäli joku vieras ehtii loukulle ennen loukuttajaa. Loukkuvahti tai riistakamera olisi hyvä hankkia valvomaan loukutusta.

Lehti-ilmoitus puri

When a cat is missing

Inform the animal shelter.

If the cat disappeared from your own house, take the cat’s indoor toilet outside without cover. It might bring the cat back, because it fears that a strange cat will smell the toilet.

Leave some food and water outside as well..

Share notes about the disappearance in the immediate surroundings.  The notes should only mention the city and the district. Use the same method when reporting a cat on the internet. Keep in mind that detection sites are not to be reported to outsiders brcause some people steel cats.

Ask your finnish  frend to read and tell you our Finish instruction.