Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Tee karkurille hajujäljet

Kadonnutta lemmikkiä voidaan houkutella hajujäljillä suuntaan, jonne sen halutaan kulkevan. Esimerkiksi havaintopaikalta voidaan tehdä hajujälki lähtöpaikkaan, joka voi olla kadonneen koti, kylä-, tai hoitopaikka.  Ellei havaintoja ole saatu, hajujäljet tehdään suunnista, joissa arvellaan karkurin liikkuvan. Miten kaukaa jälki vedetään, on jokaisen omassa harkinnassa. Ellei varmaa havaintoa ole, jäljestä tuskin kannattaa tehdä kilometrien mittaista. Hajujälki tehdään oman kävelykohdan vierelle.

KISSALLE 
hajujäljen voi valmistaa  kissan lempikärkäruuasta tehosekoittimella ja kuumalla vedellä, joka jäähdytetään ennen laittamista pulloon, jossa on reiällinen korkki. Jäljen tekemiseksi esimerkiksi havaintopaikalta kotiin, valitaan turvalisin reitti, jolle nestettä valutetaan. Kissan hajuaisti on sen verran tarkka, että puolen metrin välejäkin voi jättää, jos matka on pitkä. Loukulle vedettäessä jäljen on hyvä olla yhtenäinen. Huom. jos käytät talvella  lisukkeena öljyä, jäätymisen estämiseksi, käytä laadukasta oliiviöljyä.

KOIRALLE
voi käyttää grillimakkaraa, jauhettua maksaa tai mitä tahansa tuotetta, josta koira tykkää. Esimerkiksi yksi grillimakkara kuumaa vesilitraa kohden. Nälkäinen, iso tai keskikokoinen koira saattaa innostuessaan seurata hajujälkeä sen verran nopeasti, ettei metrinkään hajuton kohta haittaa, Pienelle koiralla ei jätetä kovin pitkää hajutonta kohtaa.