Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Suomen Löytöeläinapu ry.

Lemmikkien katoamisilmoittelu on Karkurit.fi -sivustolla ilmaista, koska sivuston ylläpitokulut kustannetaan banneri-ilmoituksilla.  Toivottavasti suosit ilmoittelijoitamme !

Löydät sivuiltamme katoamisilmoitukset paikkakunnittain, koskemusperäiset etsintäohjeet, kuntien sopimuslöytöeläintarhat sekä blogin.

Sivustoa ylläpitää Suomen Löytöeläinapu ry, yleishyödyllinen, vapaaehtoistyöpohjainen eläinsuojeluyhdistys. Valtakunnallinen sivustomme täytti  20 vuotta 7.12.2023.

The association Suomen Löytöeläinapu ry. behind Karkurit.fi pages is a Charity based on voluntary work. Our pages on behalf of lost pets were first published on the internet over 20 years ago on 7.12.2003. On these pages you find ads of missing pets and these ads also mention the areas where they have been lost. On our pages we also have advice on how to search for lost pets. Anyone can leave a free ad on our pages if their pet is missing or they have seen a cat, a dog or another pet which appears to be lost. You can also telephone us for advice or tell us about a sighting of a lost pet from 9.00 to 22.00 every day. At the right side of Karkurit.fi’s front page there are ads from various firms who support our charity to help find lost pets. These ads enable us to have free ads of lost pets.
Lost and found pets year 2022

Kissa- ja koirakarkurit
Kissat karkailevat enemmän kuin koirat. Leikattu kissa ei yleensä lähde 400 metriä kauemmaksi, jos se karkaa tutusta kodista. Jos naapurin riitapukari käy päälle niin kissa pakenee kauas eikä ehkä uskalla edes tulla takaisin. Utelias kissa voi myös jopa hypätä oman tai vieraan auton kyytiin tai jopa piiloutua auton moottoritilaan.  Karkureisulle lähtenyt koira saattaa juosta hyvinkin pitkälle vaikkapa riistan perässä. Harvinaisia karkailijoita ovat fretit, kesylinnut, kesykanit ja kilpikonnat.

Karkurit.fi:n neuvontanumerossa 045 1693939
vastataan joka päivä klo 09-22. Mikäli teet näköhavainnon, jota et pysty itse laittamaan nettiin tai tarvitset yksilölliset etsintäohjeet, soita 045 1693939. Meillä on kaksi päivystyspuhelinta, joten vaikka puhelin ei tyyttäisi varattua, se voi silti olla varattu. Ellei puheluun vastata, soita hetken kuluttua uudelleen. Soitamme toki takaisin ellei puhelu tule kalliista palvelunumerosta.

Sivuston perustamissyitä
Yksi karkurisivuston perustamissyistä oli se totuus, että vielä 2000-luvun alkupuolella pääsi moni löytöeläintarhaan päätynyt kissa hengestään. Nykyisin kissojen tilanne on lähes koko maassa parempi. Muun muassa löytöeläintarhojen olemassaolo tiedostetaan tänä päivänä ja myös se, että löytöeläintarha on paikka, jonne lemmikin katoaminen kannattaa heti ilmoittaa.
Lisätietoa sivujen perustamisesta

Karkkilassa sattui 2000-luvun alussa todella ikävä Turre-koiran katoaminen löytöeläintarhalta. Tallaisilta vältytään, kun katoaminen ilmoitetaan netissä. Tosin karkureissulle lähteviä koiria ja kissoja myös varastetaan

Myös iäkkään collieuroksen Bondyn katoaminen elokuussa 2003 Helsingissä mietitytti ja synnytti ajatuksen, että lemmikin katoaminen pitäisi saada näkyville heti lemmikin kadottua. Toki lehti-ilmoittelukin on myös paikallaan, mutta lehti-ilmoitusta pitää odottaa etenkin jos sattuu olemaan viikonloppu.  

Useimmat meistä tietävät, että lemmikin MIKROSIRUTTAMINEN on välttämätöntä!  Sirun avulla omistaja pystyy todistamaan omistusoikeutensa. Jos lemmikki salamatkustaa vieraalle paikkakunalle, se on mahdollista saada kotiin, jos tiedot ovat mikrosirutietokannassa.

Etsimisohjelinkki sähköpostiin ja puhelimeen
Jokaisen kadonnut-ilmoituksen laittajan sähköpostiin lähtee automaattisesti linkki sivustomme etsintäohjeisiin.  Lisäksi lähetämme etsintäohjeen jokaiselle kadonnut -ilmoituksen laittaneelle.

Kirja karkureista
Erilaisista tietoomme tulleista karkureissuista vv. 2003-2017 kerrotaan Suomen Löytöeläinavun karkurikirjassa 

Etsijäkoiratoiminta
Kun Suomen Löytöeläinapu aloitti toiminnan, oli maassa yksi etsijäkoirajärjestö, Koiraetsijät ry. (2002-2008).  Etsijäkoiria oli vain kourallinen, kaikki Uudellamaalla, joten maksuttoman katoamisilmoittelupaikan tarjoamisen lisäksi puhtaasta auttamishalusta aloimme harjoittaa etsijäkoiratoimintaa koska Koiraetsijät ry.n koirat eivät ehtineet joka kolkkaan. Ensimmäinen etsintä oli melkoista haparointia. Koira oli jäljillä, mutta ohjaaja ei niinkään.

Etsijäkoiratoiminnan pioneeri Marja Huovila antoi myöhemmin puhelinopastusta, jonka seurauksena ohjaajan ja koiran yhteisymmärrys alkoi sujua

Löytöeläinpäivä
Suomen ensimmäistä valtakunnallista löytöeläinpäivää vietettiin vuoden 2005 maaliskuun ensimmäisenä lauantaina. Löytöeläinpäivä oli Lohjanseudun eläinsuojeluyhdistyksen ja Suomen Löytöeläinavun yhteisen mietinnän tulos. Päivä perustamisaikaan hoidettiin Lohjanseudun eläinsuojeluyhdistyksessä Lohjan, Nummi-Pusulan ja  Karjalohjan löytökissat ja koirat.

Finlex:
Talteenotetut eläimet
Kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Laki eläinten talteenotosta on ollut voimassa koko toimintamme ajan.  Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Jos poliisille on tehty metsästyslain 55 §:ssä tarkoitettu ilmoitus koiran talteenotosta, tulee poliisin ilmoittaa talteenotosta kunnan löytöeläinten talteenottopaikkaan.

(Uutta lakia on väsätty jo vuosia ja siinä kaavaillaan talteenottoajan huomattavaa lyhentymistä.)

Valtioneuvoston asetus koirien, kissojen ja muiden pieneläinten suojelusta