Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Suomen Löytöeläinapu ry.

Suomen Löytöeläinapu ry. on yleishyödyllinen, vapaaehtoispohjainen eläinsuojeluyhdistys, jonka nettisivuilla julkaistaan maanlaajuisesti ilmoituksia kadonneista ja löytyneistä lemmikeistä.  KADONNEIDEN LEMMIKKIEN ASIALLA TOIMIVA KARKURIT.FI  -sivusto täyttää 20 vuotta vuoden 2023 joulukuun 7. päivä. Sivulla olevien mainosbannereiden tuella on toimintaa pystytty jatkamaan näihin päiviin saakka keskeytyksettä!

Neuvontanumerossamme pyritään vastaamaan joka päivä klo 09-22. Soita meille, mikäli teet vaikkapa näköhavainnon, jota et pysty laittamaan nettiin tai tarvitset yksilölliset etsintäohjeet, soita 045 169393. Ellei puheluun ehditä heti vastata, soitamme takaisin. 

Etsintäohjeet  ja löytöeläintarhat.

Karkurit.fi kävijämäärä vuoden 2022 ensimmäisenä puolivuotiskautena  oli 446 789. Näköhavainto-, katoamis-ja talteenottoilmoituksten määrä on vuosi vuodelta lisääntynyt. 

Yksi sysäys karkurit.fi -sivuston perustamiseen oli se surullinen totuus, että monet kissat pääsivät löytöeläintarhaan päädyttyä hengestään. Myös iäkkään collieuros Bondyn katoaminen elokuussa 2003 Helsingissä mietitytti ja syntyi ajatus, että lemmikin katoamisten pitäisi näkyä heti lemmikin kadottua.  Ilmoittelu takaa, että karkuri pääsee varmennin kotiin.

Etsimisohjelinkki sähköpostiin ja puhelimeen

Jokaisen kadonnut-ilmoituksen jättäneen sähköpostiin lähtee automaattisesti viesti, jossa on linkki sivustomme etsintäohjeisiin.  Lisäksi lähetämme etsintäojeen jokaiselle kadonnut -ilmoituksen laittaneelle.

Leikattu kissa ei lähde 400 metriä kauemmaksi, jos se karkaa tutusta kodista, eikä naapurin riitapukari käy päälle niin, että  kissa pakenee kotikonnuilta. Utelias kissa voi myös jopa hypätä oman tai vieraan auton kyytiin tai jopa piiloutua auton moottoritilaan.  Karkureisuulle lähtenyt koira saattaa juosta hyvinkin pitkälle. Monenlaisia karkureissuja vuosilta 2003-2017 kerrotaan Suomen Löytöeläinavun karkurikirjassa. 

Etsijäkoiratoimintaa

Kun Suomrn Löytöeläinapu aloitti toiminnan, oli maassa yksi etsijäkoirajärjestö, Koiraetsijät ry. (2002-2008).  Etsijäkoiria oli vain kourallinen, kaikki Uudellamaalla, joten aloimme harjoittaa etsijäkoiratoimintaa. Ensimmäinen etsintä oli melkoista haravointia. Myöhemmin setsijäkoiratoiminnan pioneeri Marja Huovila antoi  puhelinopasstusta, jonka jälkeen ohjaajan ja koiran yhteistyö alkoi toimia paremmin.

Löytöeläinpäivä
Suomen ensimmäistä valtakunnallista löytöeläinpäivää vietettiin vuoden 2005 maaliskuun ensimmäisenä lauantaina. Löytöeläinpäivä oli Lohjanseudun eläinsuojeluyhdistyksen ja Suomen Löytöeläinavun yhteisen mietinnän tulos. Kun löytöeläinpäivä perustettiin, Lohjanseudun eläinsuojeluyhdistyksessä hoidettiin Lohjan, Nummi-Pusulan ja  Karjalohjan löytökissat ja koirat. Yhdistyksen puheenjohtaja Marjatta Niemi toimi sekä Seyn että läänin eläinsuojeluvalvojana.

 Lemmikin katoaminen on syytä ilmoittaa heti katoamiskunnan löytöeläintarhaan ja nettiin. Kissan ilmoitus mielellään kuvan kera, koska kssasta on välillä vaikea erottaa onko se oma vai joku saman näköinen kuin oma kissa.  MIKROSIRUTTAMINEN on ehdottoman tärkeää!  Sirun avulla omistaja pystyy todistamaan omistusoikeutensa eläimeen.

Finlex:
Talteenotetut eläimet

Kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Jos poliisille on tehty metsästyslain 55 §:ssä tarkoitettu ilmoitus koiran talteenotosta, tulee poliisin ilmoittaa talteenotosta kunnan löytöeläinten talteenottopaikkaan.

Valtioneuvoston asetus koirien, kissojen ja muiden pieneläinten suojelusta