Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Löytöeläinhoitaja ”kadotti” Turren

L Ö YT Ö E L Ä I N T E N   K A L T O I N K O H T  E L U A

Jos internetissä olisi vuonna 2000 ollut sivusto kadonneille ja löytyneille lemmikeille, olisiko Turre päässyt kotiin sen sijaan, että se katosi jouduttuaan löytöeläinhoitajan hoteisiin?

Turre katosi löytöeläintarhalta

Vuonna 1996 voimaan tulleen lain mukaan kunnalla on velvollisuus säilyttää irrallaan tavattua, tarhaan toimitettua, talteen otettua lemmikkieläintä 15 päivää, jotta omistajalla on mahdollisuus noutaa eläin kotiin. Karkkilassa lain kirjainta oli valittu toteuttamaan naishenkilö, joka piti paikkakunnalla Kytökarin kenneliä. Huono valinta, sillä vuonna 2000 Karkkilan löytöeläintarhassa, Kytökarun Kennelissä vallitsi talon oma laki. Siellä ei pidetty kirjanpitoa tarhaan toimitetuista ja pois haetuista eläimistä. Vastauksista, jotka löytöeläinhoitaja Turren etsijöille antoi, voi päätellä, ettei nainen välittänyt sekarotuisesta koirasta ja sen omistajien tunteista pennin vertaa.

Kyseinen Karkkilan löytöeläinhoitaja yritti kaikin keinoin salata sen, että Turre oli ollut löytöeläintarhassa.

- - - - -

Kun Turren isäntä Pentti Salo meni löytöeläinhoitajan pakeille, hoitaja väitti, ettei Turrre ollut koskaan ollut tarhalla.
- Appiukkoni näytti naiselle Turren valokuvaa ja oikein tivasi, että koira oli tuotu tarhalle jo edellisviikolla, eikä sitä ole vielä pois haettu. Nainen myönsi jonkun koiran olleen tarhalla, mutta se oli tuotu tiistaina ja haettu torstaiaamuna.

Salon mukana ollut rouva kumosi väitteen sanomalla tiukasti, että heidän pappa toi tarhalle kuvan koiran keskiviikkona ja lapsenlapsikin oli mukana.

Koska todisteet olivat pitävät, joutui löytöeläinhoitaja lopulta myöntämään, että kuvan koiran näköinen koira oli tuotu tarhaan, mutta se oli haettu torstaiaamuna kotiin. Kun Pentti Salo ihmetteli, miten koira on voitu hakea kotiin, kun omistaja on tässä. Siihen nainen oli todennut, ettei hän katsele kuka koiran hakee, eikä hän ole velvollinen pitämään kirjaa.

"Lopeta koiran etsiminen"

Omistaja teki asiasta tutkimuspyynnön poliisille. Turren katoamistapaus eteni syyttäjälle, joka teki syyttämättäjättämispäätöksen. Sen verran löytöeläinhoitajalle tiettävästi luettiin kunnan taholta kuria, että hänen piti alkaa pitää kirjaa tarhaan toimitetuista ja pois luovutetuista löytöeläimistä.

Turren omistajan vävyllä Lasse Rinteellä on vahva tieto siitä, minne Turre on joutunut.
- Turren tappanut mies näytti minulle nyrkkiä, kun ajelin hänen asuinseudullaan. Käänsin auton ympäri ja menin jututtamaan häntä. Sanoin, että hän on ampunut appivanhempieni koiran, Rinne kertoo.
- Mies myönsi ampuneensa Turren ja kehui nauttineensa ampumisesta ja haudanneensa koiran niin syvälle, ettei sitä tultaisi koskaan löytämään. Kun hän esitti, ettei minulla pitäisi olla asiaa hänen kotikulmilleen, hän sanoi ampuvansa minutkin vielä ennen syksyä.

Kuva: Lasse Rinteen kotialbumi

Turren katoamistapaus julkaistiin Hymylehdessä siinä vaiheessa, kun vielä luultiin, että syyttäjä nostaa löytöeläinhoitajaa vastaan syytteen..

Linkki Hymyn Turrejuttuun

- - - - -
 

 

Sisällysluettelo