Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Lemmikkieläin moottoritiellä, soita 112 !!

Kun näet eläimen moottoritiellä, soita heti hätänumeroon. Yksinäinen koira tai kissa voi aiheuttaa ketjukolarin, ja ajokaistalle pysähtyvä auto on riski muulle liikenteelle.

Kanta-Hämeessä autot kolhiintuivat, kun yksi jarrutti ja toinen ajoi perään. Ehkä kukaan aiemmin paikalla ollut ei soittanut 112 tai jos soitti, poliisi ei ehtinyt paikalle ennen kuin vahinko oli jo tapahtunut.

Hätäkeskuksen sivulta kopioitu:
"Hyvä muistisääntö on, että eläimiä koskevissa hätätilanteissa soitetaan hätänumeroon, kun yleinen turvallisuus vaarantuu merkittävästi tai silloin, kun tehtävään tarvitaan viranomaisten erityiskalustoa tai -asiantuntemusta." 

Seuraava ohje kannattaa painaa mieleen, koska itse helposti hätääntyy, jos näkee koiran tai kissan pompivan liikenteessä, eikä osaa toimia oikeassa järjestyksessä: Ensin soitetaan 112  ja kerrotaan tilanne Liikennepuolen parttio saattaa olla lähellä ja tulee ohjaamaan liikennettä. Seuraavaksi googlataan, "kadonnut koira Helsinki" (Turku, Tampere, Pori jne.) jos koirasta löytyy katoamisilmoitus, soitetaan kadottajan numeroon.

Ellei ilmoitusta löydy, ilmoita paikalliseen löytöeläintarhaan ja laita nettiin näköhavaintoilmoitus. Näköhavainnoista voi myös tekstata päivystykseemme 045 1693939 aikavälillä 09-24.

Eläin hädässä
Hätäkeskus tiedottaa