Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kissan elämän vaaratilanteita

Kissan elämässä voi olla monenlaisia vaaratilanteita. Kerrostalokissan suuri riski on hyppy kovalle asfaltille.

Koska kissalla on taito vaistomaisesti ottaa pudottautumisasento, ei hyppy ensimmäisestä tai toisestakaan kerroksesta aiheuta aikuiselle hyväkuntoiselle kissalle vaurioita. Matalta pudottautunut kissa voi kuitenkin karata ja kadota.

Mitä korkeammalta kissa hyppää, sitä vaarallisempi lopputulos. Pahimmassa tapauksessa kissa satuttaa itsensä niin pahoin, että se jää maahan paikalleen. Loukkaantunut kissa nostetaan tukevan alustan päällä kantokoppaan ja viedään päivystävälle eläinlääkärille ilman viivytystä.

Kissatalouden parveke kannattaa lasittaa ja tuuletusikkunat verkottaa.  Ikkunoihin voi vaihtoehtoisesti lukita niin pienen tuuletusraon, ettei kissa mahdu tunkemaan itseään ulos. Ellei tuuletussalpa ole luotettava, sisäänpäin avattavan ikkunan voi lukita lyömällä paksut naulat alapokaan

Kissan karkaamisriskiä lisää muutto uuteen kotiin ja kissan jättäminen uuteen hoitopaikkaan. Vaikka kissa olisi tottunut ulkonaliikkuja, sitä täytyy uudessa paikassa pitää minimissään viikko sisäkissana ennen kuin sen voi päästää TURVALLISESSA maaseutuympäristössä ulos.  (Viikko ei kaikille kissoille riitä.)

VAARAN PAIKKA on sekin, että kissa sidotaan ulos naruun kiinni ja jätetään yksin. Vahtimatta jätetty, kiinnisidottu kissa ei pääse pakoon vierasta koiraa, kettua, tai muuta petoa. Jos kissa on ulkona kiinni narussa kuin koira, laki vaatii, että ihminen vahtii sen vieressä. (Valtioneuvoston asetus  3 luku. Seura- ja harrastuseläimen hoito 17§ Kissan kytkeminen tietylle paikalle. Kissaa ei saa pitää paikalleen kytkettynä muutoin kuin tilapäisesti ja lyhytaikaisesti. Tällöin kissan on oltava jatkuvassa valvonnassa.) Yksin ulos kiinni sidotuksi jätetty kissa on helppo kohde myös varkaille ja kissanvihaajille.  

Karkuteillä oleva rotukissa voi joutua varkauden kohteeksi, jos katoamisilmoituksessa kerrotaan kissan rotu ja karkaamisosoite.

Ellei kissaa pidetä automatkalla kantokopassa, se livahtaa ulos heti, kun ovi avataan. Liikenne voi olla kissan surma jos kisssa eksyy vilkkaalle ajotielle tai se voi kadota kokonaan.

Kissanvihaajista harvemmin puhutaan julkisesti. Joillakin on se kanta, että kissa on vapaata riistaa. Naapurin vapaana liikkuva kissa otetaan salaa kiinni ja viedään löytöeläintarhaan, kuljetetaan kauas kotikonnulta tai sille tehdään ilkivaltaa, kun kukaan ei ole katsomassa.

Aiheeseen liittyvää:

Paavon omistajaa huijattiin

Viltsu kidnapattiin ja nakattiin moottoritielle

Sofia karkasi eläinlääkärireissulla

Ilmoita katoaminen ajoissa löytöeläintarhalle

Salamatkustanutta Berttaa  ei toimitettu löytöeläintarhalle

Bensa-asemalla autosta karannut Misa yritti sinnikkääsi löytää kotiin

Huonovointinen kissa jäi Lappiin, kun omistaja lähti Uudellemaalle

Hoitajan vastuu, jos lemmikki katoaa

Muita kissojen elämäntilanteisiin liittyviä tapauksia linkitetään myöhemmin