Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kadonnutta lemmikkiä kannattaa kysellä heti löytöeläintarhalta

Eläinrakkaan perheen 9-vuotias leikattu Urkki-kissa katosi 30. huhtikuuta 2019 Mäntsälän Nummisissa. Kissan emäntä ilmoitti katoamisesta valtakunnallisella Facebook-sivustolla. Ilmoitus ei tuottanut tuloksia. Omistajien tietämättä Urkki oli toimitettu löytöeläintarhaan, josta sitä olisi pitänyt tiedustella 15 päivän sisällä siitä päivästä, jona Urkki oli tarhaan toimitettu.
 

Urkki ja Axu

Urkki on tottunut liikkumaan maaseudulla vapaana ja pyydystämään kaikki ympäristön  hiiret.  Kun perhe muutti 2019 keväällä tilapäisesti vanhempien kesämökille Mäntsälän Nummisiin, Urkki lähti todennäköisesti etsimään vanhaa tuttua kotiympäristöään.
- Yritin pitää Urkin tilapäiskodissa sisätiloissa. Ulkoilemaan tottunut Urkki pyrki kaiken aikaa ulos. Se oli päästettävä lopulta pihalle, koska emme voineet antaa sen repiä seiniä, perheen emäntä kertoo.

Kun Urkki sitten vapun aikaan katosi, sitä etsittiin joka puolelta.Vanhaan kotiin oli linnuntietä parisenkymmentä kilometriä. Kissan oletettiin lähteneen sinne.

Omistajat luottivat siihen, että kissa löytyisi oman aktiivisen etsinnän seurauksena. He kävivät useaan otteeseen vanhassa kotipaikassaan ja etsivät sitä myös Nummisten mökin ympäristöstä. Vaikka Facebookissa ei neuvottu ilmoittamaan katoamisesta löytöeläintarhaan, he seurasivat säännöllisesti Onnentassun ja Tolkkisten kissatalon löytyneet eläimet -sivuja ja Karkurit.fi -sivuja. Viikottainen sivustojen seuraaminen herpaantui hetkeksi lokakuussa tapahtuneen lähiomaisen kuoleman  ja sitä seuranneiden järjestelyjen takia.

Joulukuun 12. päivä perheen emäntä eksyi Pornaisten facebook-sivulle ja huomasi ilmoituksen, jossa kerrottiin, että kadonnut Urkki oli löytynyt Pornaisista ja viety löytöeläintarhaan Riihimäelle 19. marraskuuta.
- Mieheni soitti löytöeläintarhaan, ja hänelle kerrottiin, että kissamme oli saanut jokunen  päivä aikaisemmin uuden kodin.

Löytöeläintarhoilla säilytetään löytöeläimiä 15 päivää, jonka jälkeen eläin voidaan myydä tai lopettaa ellei omistaja sinä aikana ilmoittaudu. Jos eläin saa uuden kodin, entiselle omistajalle ei kerrota eläimen uutta olinpaikkaa.

Perhe vetoaa Urkin Onnentassusta ostaneeseen henkilöön ja toivoo saavansa kissan takaisin. Perhe asuu nyt maalaisympäeistössä uudessa kodissa, jossa Urkki voisi vanhaan tapaan toimia hiirikissana, kunhan se ensin tottuisi muuttoon.
- Urkki on oma kasvattimme kolmannessa sukupolvessa, ja täällä kotona ovat sen kanssa kasvaneet kissakaverit. Varmaan 18-vuotias koiravanhuskin ilahtuisi, jos saisimme Urkin takaisin. Olemme valmiit maksamaan siitä 500 euroa.
- Urkki on kovaääninen, maukuu paljon, kertoo asioita, tykkää olla olkapäällä ja tulee saunaan mukaan mielellään, kissan emäntä luettelee.
- Kun bloggasin sen Pornaisten sivustolta, ilahduin, että saamme sen vihdoinkin kotiin, mutta myöhästyimme muutaman päivän. Ikävä on suunnaton.

Urkkia etsivän perheen puhelinnumero 040 530 4313

JK.
Ei  ole kirkossa kuulutettu, että kaikki noutamatta jääneet löytökissat saavat uuden kodin.  Löytöeläintarha ei ole tilivelvollinen kuin sille kunnalle, jonka kanssa tarhalla on löytöeläinsopimus.  Kunnalta voi tiedustella edellisvuoden löytymis- ja lopetus- ja kodin saaneitten lukumääriä. Tiedot ovat julkisia, vaikkakaan eläimiä ei yksilöidä.


Teksti: Maija Ankkuri
Kuva: Omistajien kotialbumi