Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Sofia karkasi eläinlääkärireissulla

Kun kissa  karkaa ventovieraalla seudulla ja katoaa, se saattaa yrittää löytää kotiin.  Kun se tajuaa, että koti on liian kaukana, se palata takaisin karkaamispaikan lähistölle mikäli matkalla ei satu estettä.

Helsinkiläinen Sofia-kissa karkasi kuljetuskopasta, kun sen kanssa oltiin lähdössä eläinlääkäriltä pois. Hyvä vinkki muistaakseni karkurit.fi –sivuilla oli, ettei leikattu kissa yleensä lähde kauas katoamispaikastaan, eli pystyimme kohdentamaan etsinnät eläinlääkäriaseman lähistölle. Lisäksi arvelimme, että arkana kissana Sofia ei uskalla lähteä kauas. 

Huomasimme Sofian eläinlääkäriaseman viereisen talon alla neljä päivää myöhemmin, kun muuan ihminen oli nähnyt Sofian näköisen kissan yrittävän ottaa lintua kiinni talon pihassa.

Sofia ei suostunut tulemaan talon alta. Välillä se kävi jossain, mutta se palasi aina talon alle takaisin. Eläinlääkäriasema on noin kolmen kilometrin päässä Sofian kotoa ja Sofia on sisäkissa, joten arvelimme ettei se  osaa tulla kotiin. Kävimme monta kertaa päivässä kutsumassa Sofiaa talon luona ja veimme sille kissaloukkuun ruokaa. Emme halunneet, että se nälkäisenä lähtisi vaeltelemaan ja etsimään ruokaa. Ruoka hävisi kissaloukusta, mutta Sofia ei jäänyt loukkuun.

Kun Sofia lopulta tuli eräänä iltana myöhään ottamaan ruokaa kädestä, otin kaularemmistä kiinni ja pienen ottelun jälkeen sain sen koppaan. Nyt onnellisia koko perhe, Siru, Lissukissa ja Brenakoira. 

Kissa on nyt kotona kovan etsinnän ja ihanien kanssaihmisten avustuksella. Huomasin että kissoja on luonnossa enemmänkin vailla kotia. Äälkää antako periksi,. tsemppiä!  Kiitos kaikille auttamisesta!

Sofian emäntä

---------------------------------------------------------------

Pääsääntöisesti vieraalla seudulla karannut kissa löytyy alle 1000 metrin päästä karkaamispaikalta siltä suunnalta, josta oltiin ennen karkaamista tulossa. Tässäkin asiassa poikkeus vahvistaa säännön. Muun muassa Mäntsälän lähelllä olevalla bensaasemalla kadonnut kissa oli kateissa 38 päivää ja löytyi viiden kilometrin päästä. 

Kadonneesta ilmoitetaan kunnan löytöeläintarhaan ja katoamispaikan tuntumaan jätetään omistajalle tuoksuva vaate ja ruokaa.

Kokemusperäiset etsintäohjeet

Kissat hyppivät taivaaseen