Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Tee ikkunasta turvallineni kissalle

Jos ikkuna on auki, kissa pyrkii siitä ulos. Ohi lentävä lintu voi olla niin iso houkutus  ettei kissa puntaroi sitä kuinka korkealta se hyppää. Estä hyppääminen ja tee ikkunoista turvalliset kissalle.
 

Helppo ja nopea keino varmistaa, ettei kissa pääse ulos ikkunasta, on lyödä ikkunan alapokaan tukevat  naulat niin, että ikkuna aukeaa vain muutamia senttejä. Tosin keino soveltuu vain sisäänpäin avautuvaan ikkunaan. Tarvitset vasaran ja ainakin kaksi 2,5 tuuman naulaa.

Työskentelyn ajaksi kissat pitää siirtää eri huoneeseen. Avaa ikkuna enimmillään 5 cm. Lyö naula uloimman ikkunalasin siten, että se estää ulointa ikkunaruutua aukeamasta viittä senttiä enempää  (katso kuva!), koska kissa saa tungettua itsensä hyvinkin pienestä raosta. Varo lyömästä ikkunalasia rikki!! Varo myös sormiasia!! Jos ikkuna on kapea, yksikin naula riittää, kunhan lyöt sen niin syvään, ettei kovakaan tuuli saa ikkunaa auki. Jos ikkuna on leveä, tai kissa 10-kiloinen, voimakas jätti, lyö useampi naula!  Jos huushollissa on pentuja, voi viiden sentin rako olla liian iso.  Menetelmää ei voi käyttää, jos ikkuna aukeaa ulospäin.

Avoimesta raosta voi lentää sisälle ampiainen, kärpäsiä ja muita ötököitä, mutta ainakin kissa pysyy sisällä. Huushollissa

Ritilä hyönteisverkolla

voipitää vaikka ristivetoa, jos ”naulapidike” lyödään joka ikkunaan. On turha murehtia sitä, että alalautaan tulee reikä. Sen voi paikata kitillä sitten, kun muutatte pois tai keksitte toisen tavan, jolla estää kissaa hyppäämästä. Vielä parempi tapa, tosin isotöisempi on varustaa ikkunat ritilöillä ja hyönteisverkoilla. Eikä parvekettakaan turvallisuutta voi lyödä laimin ellei saa kissaa pysymään sieltä pois.

MA

Katollinen kissatarha on helppo tehdä