Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Helppotekoinen katettu ulkotarha kissalle

Kissan ulkotarha

Kissalle kannattaa rakentaa kala– tai kanaverkosta ulkohäkki. Rakennelma on helppo pystyttää metallisten aitahylsyjen ja 2 x 2 tuuman paksuisten puutolppien varaan. Pelkät seinät eivät tietenkään riitä vaan tarhassa pitää olla myös katto.

Kissa voi viihtyä hetken tarhassa jopa
talven suojakelillä

Jos tarhan pohjapinta-alaksi riittää 2 x 3 m ja korkeudeksi 2 m, kanaverkosta tehdyn tarhan kokonaishinnaksi tulee alle 200 euroa. Puisten kulmatolppien lisäksi tarvitaan noin 36 metriä tuuman levyistä puurimaa, johon kanaverkko naputellaan kiinni. Rimat kiinnitetään vaakatasoon häkin alaosaan, keskelle ja katonrajaan. Katolle laitetaan kaksi rimaa, jotta kattoverkko saadaan kiinnitettyä tukevasti.

Seiniksi ja katoksi laitetaan verkkoa, joka täytyy kiinnittää erityisen hyvin myös maanmyötäiseen alarimaan. Kissa kyllä tutkii ja etsii joka kolon jotta se pääsisi häkistä pois. Katon toiseen päähän voidaan kiinnittää kattohuovanpätkä sateensuojaksi. Talvella katon päältä täytyy poistaa lumi ettei häkki mene kasaan. Kissa ei tosin talvella viihdy tarhassa kuin hetkittäin  suojasäällä.

Ovesta kannattaa tehdä kaksiosainen siten, että yläosassa on luukku, josta kissan pudoteaan varovasti sisälle ja alempana varsinainen ovi josta pääsee siivoamaan häkkiä. Molempien saranat kiinnitetään samalle puolelle. Kissan voi ”onkia” luukun kautta pois, jos se opetetaan kiipeämään verkkoseinämää myöten  ja siepataan syliin. Kun kissaa viedään tarhaan ja otetaan pois, sitä pidetään hyvin tukevasti kiinni, ettei se karkaa. Aina parempi, jos on mahdollista rakentaa tarha ikkunan viereen niin, että kissa pääsee lulkemaan sinne sisältä omia aikojaan. 

Kaneli osasi etsiä kadonneita kissakavereitaan