Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Paavo-kissa katosi sijoituspaikasta

Pohjois-Pohjanmaalla asuva Miia joutui luopumaan arasta kissakasvatistaan viime syyskuussa. Hän etsi kissalle uutta kotia Tori.fi:ssä ja luuli löytäneensä oikein hyvä kodin. Paavo jäi ensin vain koajaksi, mutta nyt ei Miia tiedä missä Paavo on.

Paavo

Paavo oli aran oloinen ja muut kissat kiusasivat sitä
- Siitä syystä se meiltä uuteen kotiin lähti, stressittömämmän ympäristön toivossa. Sovimme pitkästä koeajasta. Mitään luovutuspapereita emme kuitenkaan kirjoittaneet, kertoo Miia.
- Nyt nainen, jolle kissan vein, ei ole vastannut viesteihin enää.
Kissa ei todennäköisesti hänellä enää ole, kun oli ottanut uuden kissan jo marraskuussa.

Paavo on kaksivuotias kastroitu uroskissa, jolla on paljon varpaita (laivakissa) Se on lyhytjalkainen, pienikokoinen ja lyhythäntäinen ja sen hännässä on mutka.
- Aiemmin en osannut epäillä mitään ja alkaa tutkimaan asiaa koska viestien ja kuvien perusteella kaikki tuntui olevan kissalla hyvin. Yhteydenpito vaan loppui hänen puoleltaan.

Miialle selvisi lopulta, että kissan sijoitukseen ottanut nainen käytti väärää nimeä.

Tällä hetkellä ei Miialla  ole mitään selvyyttä siitä mitä Paavolle on tapahtunu koeajan aikana. Onko Paavo myyty vain kenties päässyt karkaamaan?
Miia lupaa 100 euron palkkion sille, joka todistettavasti tietää Paavon olinpaikan, Jos Paavolla on hyvä koti, hän ei ole vaatimassa sitä takaisin.

Sopimukset kirjallisina

Internetissä liikkuu kaikenlaisia ihmisiä, jotka ovat valmiita ottamaan lemmikkisi. Yhtään eläintä ei kannata luovuttaa

Paavon turkissa on paljon valkoista väriä.

ilman että sen uusi haltija todistaa henkilöllisyytensä joko passilla tai henkilökotille. Lemmikkiä ei kannata luovuttaa ilman kirjallista sopimusta, ei ilmaiseksi, eikä osamaksulla, eikä ilman, että on mustaa valkoisella allekirjoituksineen, vaikka saisit koko kauppasumman heti ja vaikka ostaja vaikuttaisin miten reilulta tahansa.

Jos et ole varma lemmikin uudesta kodista, kirjoita sopimukseen, että sinulla on etuoikeus saada lemmikki takaisin mikäli ostaja aikoo luopua siitä.

Jos olet jättämässä lemmikkieläintä koeajalle, myös silloin laaditaan kirjallinen sopimus, jossa määritellään koeaika ja se mitä sen päätyttyä tapahtuu.

Ota huomioon, ettei sinulla ole oikeutta määrätä sitä miten luovuttamaasi lemmikkiä hoidetaan. Voit toki neuvoa, mutta lemmikin haltuunsa ottavan ei tarvitse noudattaa ohjeitasi. Et voi edes valvoa miten hän koeajalla kohtelee lemmikkiäsi. Jos lemmikkisi uudeksi omistajaksi haluava vaikuttaa vähänkään epäilyttävältä, älä luovuta eläintä hänelle.

Paavon katoamisilmoitus

 

  •