Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Britanniassa varastetaan tuhansia koiria

Vuonna 2023 varastetuista lähes 2300 koirasta vain kuudesosa on löydetty. Löydettyjen määrä on alhaisin sitten vuoden 2015.

Brittein saarilla on 12 miljoonaa koiraa.
Poliisin mukaan koiravarkasmäärät ovat koko maassa lisääntyneet määrättyjen rotujen kohdalla. Varastetuimmat koirarodut ovat englanninbuldogit, ranskanbulldogit ja amerikanbullyt, joiden pitäminen kiellettii maaliskuun 2024 alusta. Muita kiellettyjä rotuja ovat pitbull, tosa, dogo argentino ja fila brasileiro.

Varkauksia tehdään koko maan alueella. Eniten koiria varastettiin Lontoossa, Kentissä ja West Yokshiressä.  Viime vuonna varkaiden käsiin päätyi 2290 koiraa, kuusi prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Mouse-niminen jackrussell katosi 3. joulukuuta 2023 Chalfont St Peter-nimisessä kylässä Buckinghamshiren kaakkoisosassa. Koiraa on etsitty jopa kyläyhteisön voimin. Omistajat ovat epätoivoon partaalla:
"Elämämme on muuuttunut kokonaan. Emme voi antaa periksi. Saamme yöllisiä puheluita, joissa soittaja väittää, että koira on hänellä. Emme saa nukuttua puhelun jälkeen. Tämä on elinkautinen. Hän on perheemme jäsen!”
"Hän ei hylkäisi meitä, emmekä mekään hylkää häntä!"

Käännetty 7.3.2024 julkaistusta SKY Newsin artikkelista

Maailman varastetuimmat koirarodut ovat chihuahua, ranskanbuldoggi, labradorinnoutaja ja saksanpaimenkoira.

Amerikanbully-rotuisten kielto 1.3.24