Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kissa kateissa? Vie hiekkalaatikko pihalle!

Miksi kadonneen kissan vessa pitäisi vielä kotipihalle?  "Kissahan voi tehdä tarpeensa luontoon, ei se hiekkalaatikkoa kaipaa."              

Tässä selitys:

Syy löytyy kissojen taustasta. Kotikissan vapaana luonnossa elänyt esi-isä peittI jätöksensä pelätessään, että pedot haistavat ne ja tulevat kimppuun. Kotikissalla tapa on säilynyt geeneissä. Kun karkuteillä oleva kissa haistaa oman virtsansa hajun, se lähtee kiireen vilkkaa hiekkalaatikon luo tarkastamaan, ettei haju vedä paikalle petoja. Vaikka paakkuuntuvasta hiekasta olisi poistettu kaikki paakut, aina jotain hajua on jäänyt jäljelle. Jos paakkuja on jäljellä, ne murskataan ja jätetään kannettomaan hiekkalaatikkoon levittämään kissan omaa tuoksua.

Olipa kerran sellainenkin tapaus, että muuan varsinais-suomalainen mies soitti neuvontaamme ja kertoi leikkaamattoman kollikissansa olleen viikon teillä tietymättömillä. Omistaja ei olisi millään viitsinyt laittaa kissan hiekkalaatikkoa pihalle. Hän pelkäsi että alkaa sataa, mutta suostui lopulta viemään hiekkalaatikon ulos. Vartin päästä mies soitti, että kissa oli ilmestynyt pihalle. Se on hyvinkin voinut käydä jossain kaukana, kuten leikkaamattomilla kolleilla on tapana. Sattui kuitenkin olemaan hajuetäisyydellä, eikä ollut jäänyt kenenkään ulkorakennukseen loukkuun, joten tuli kotiin.

Karanneen kissan omistajan ei kannata hangotella  ainoan kissanvessan pihalle laittamista, jos vessaa tarvitaan sisällä oleville kissoille. Sisäkissoille voi virittää tilapäisen hiekkalaatikon. Vaikka karkaamisesta olisi aikaa, on hyvä tietää, että kissakarkuri reagoi myös tuttujen kissakavereiden virtsan tuoksuun. Eli ellei tallella ole enää karkurin pissahiekkaa, laita tuttujen kissakavereitten sisävessa pihalla.

Kannattaa tehdä kaikki voitava, että karkuri saadaan kotiin.

Kadonneen kissan etsiminen