Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Eläinten pesimärauha

Kuvateksti

Korkeasaareen toimitettiin kuvan pieni peuranvasa iltapäivällä, koska ihminen oli sekaantunut sen luonnolliseen elämään. Ihmisen hoidossa oleminen on luonnonvaraiselle eläimelle stressaavaa, eikä hoito pääty aina hyvin. Maailman paras hoitaja onkin pienen eläinlapsen oma emo.

Peuranvasan kunto oli käyty tarkastuttamassa Eläinlääkäriasema Animus :ssa jossa se sai nestettä nahan alle..

Korkeasaaren villieläinsairaala, kiireelliset tapaukset ja neuvonta: 0403342954

"Kuvan 2,5kg painavan peuranvasan kohtalon sinetöi ihminen. Metsä on luonnonvaraisen eläimen koti. Me käymme siellä vain kylässä.

⚠️ Jos kohtaat eläinlapsen sen luonnollisessa elinympäristössä, poistu välittömästi kauemmas jättämättä hajuasi esimerkiksi kuvan kaltaiseen vasaan! ⚠️

Sairasta, ja vahingoittunutta eläintä on aina autettava, mutta mikäli et ole varma onko eläin avun tarpeessa, kysy aina neuvoa asiantuntijalta ennen kuin toimit.

Näin varmistetaan se että ihmisten hoiviin joutuisi vain ne, jotka voidaan vielä jonain päivänä vapauttaa luontoon, ja jotka aidosti olivat avun tarpeessa, orpoja tai esimerkiksi jumissa jossain jolloin ihmisen on ollut pakko auttaa ja jättää siihen hajunsa.

Pidäthän myös koirasi kiinni kiinnipitoaikana.

Pieni vasa ei ymmärrä tästä maailmasta tai meistä ihmisistä mitään, edes sen vertaa että pelkäisi. Se nököttää elämänsä ensiviikot kasvillisuuden seassa piilossa odottaen että emä käy sitä imettämässä muutamia kertoja päivässä. Se on turvassa meiltä ihmisiltä ja pedoilta pienenä myttynä yksin, eikä sillä pääsääntöisesti ole hätää.

Sama koskee rusakonpoikia joista meille tulee nyt paljon soittoja. Myös rusakko kuuluu niihin eläimiin, jotka voivat hylätä poikasen herkästikin mikäli se haisee ihmiselle. Muistutamme että myös se kahvilan parkkipaikan vieressä oleva ruusupuska on rusakonpojan luonnollista elinympäristöä.

Jos on niin että rusakonpoika on ehdottomasti siirrettävä pois paikasta johon emo sen on jättänyt (ja jossa se käy sitä ruokkimassa kerran-pari yöllä), ja sen oleminen häiritsee tai sille koituu vaaraa, ks. toimintaohje."

 

Korkeasaaren villieläinsairaala, kiireelliset tapaukset ja neuvonta: 0403342954

Korkeasaaren villieläinsairaalan kotisivulta löydät toimintaohjeet

TEKSTI
Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys