Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Etsijäkoira Darwin karkuria jäljittämässä

Liedon Yliskulmalla otti kolmevuotias australianpaimenkoirauros karkureissulle mukaansa neljän kuukauden ikäisen hovawart-pennun.
 

Mari ja Darwin

Aikuinen koira palasi karkaamispäivänä kotiin ilman pentua. Kalle-pentu löytyi seuraavana päivänä, kun uuskaupunkilainen, Etsijäkoiraliittoa edustava Mari Tonteri ja etsijäkoira Darwin lähtivät karkurit jäljittämään. Pentua oli jo ehditty ennen lauantai-iltapäivää etsiä karkureissulta  palanneen karkurin,  australianpaimenkoiran kanssa.  Kotipihalla oli selvät tassunjäljet, jotka osoittivat karkusuunnan, mutta heikkenivät ajotiellä. Vasta, kun pentu myöhemmin löytyi, varmistui, että aussi oli mennyt oikeaan suuntaan. Emäntä ei ollut luottanut koiransa etsintäkykyihin, joten parivaljakko kääntyi noin 700 metrin etsinnän jälkeen takaisin kotiin.

Mari Tonterin Darwin paineli heti pennun hajun saatuaan samaan suuntaan minne aussikin oli hakeutunut. Darwin jatkoi vielä hyvän matkaa eteenpäin kohdasta, jossa koirien emäntä oli kääntynyt aussin kanssa ympäri. 

Kun Darwin "merkkasi" pikkukarkurin olinpaikan, pentu loikoili rauhallisena noin 30 metrin päässä ajotieltä olevan vajan edessä ja antautui helpottuneelle emännälleen.

Neljän kuukauden ikäinen hovawart-pentu.


Marin autossa etsijöitä odottelivat valkoisetpaimenkoirat, Friida ja Diesel. Nuoret koirat olivat varmistamassa etsinnän onnistumista. Darwin meni riittävän lähelle pentua vaistottuaan ettei se pelännyt. Jos Darwin olisi merkannut pennun hyvin etäältä, Mari olisi vaihtanut koiraa.


Helpotuksen huokaus pennun löytymisestä! Liedon läpi virtaava Aurajoki on etenkin tähän aikaa vuodesta hyyfävän kylmä uhka vapaana liikkuville koirille. Onneksi Kalle-pentu ei ollut jokea lähelläkään!

Teksti: Suomen Löytöeläinapu
Kuvat MA  ja pentukoiran kotialbumi