Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Etsijäkoira Dixi näytti taas kykynsä

Dixi



Jo pentuikäisenä poliisikoirakoulun kouluttajan Ilkka Hormilan hajuerottelukurssin käynyt Dixi näytti taas kerran jäljittämistaitonsa taas kerran. Kun Dixi oli ohjaajansa kanssa lähdössä etsimään kadonnut kissaneitoa, oli  lämpötila niin korkea, että Dixin turkki  piti  kastella kunnolla. Normaalitilanteessa olisi odotettu illan viilenemistä, mutta Dixillä oli illansuussa muuta menoa.

Lähes kaksi vuorokautta kateissa

Järvenpääläisen Outi Ruotsalaisen Nummenkylässä 13. kesäkuuta kadonneen Lara-kissan jäljittäminen aleitettiin karkurin kotipihalta.

Lara karkureissun jälkeen.

Tilanne oli sikäli herkkä, että Laralla oli ollut katoamishetkellä kauluri koska sen tassu oli kipeä. 10-vuotias Lara oli ennen karkaamista käytetty Järvenpään Evidensiassa, jossa vaurio oli hoidettu ja jalkaan laitettu side.
 

Dixi kulki varmana eteenpäin. Suhteellisen nopeasti se osoitti paikan, jossa omistaja oli aamuviideltä käynyt turhaan karkuriaan huhuilemassa. Alue varmistettiin vielä toisesta suunnasta ilmavainulla.

Kun Dixi oli osoittanut karkurin piilopaikan, kissa päätti, että nyt pakoilu loppuu. Ehkä sen jalkaa särki. Se näyttäytyi ja hiippaili omistajansa vanavedessä kotipihalle. Sikäli kreivin aikaan, ettei haava ollut ehtinyt vielä tulehtua ja hoitoa päästiin hyvällä ennusteella jatkamaan.
- Lara on väsynyt ja nälkäinen, mutta muuten voi hyvin. Ja emäntä saa taas nukkua yönsä huoletta, huokaisee Outi Ruotsalainen.

Teksti: Maija Ankkuri
Kuvat: Omistajien kotialbumit

Katoamisilmoitus