Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Houkuttele sisäkissaa hiekkalaatikolla

Miksi kadonneen kissan hiekkalaatikko, jossa on pissaa jäljellä. neuvotaan laittamaan katoamispaikan pihalle? Ei kai kissa sisävessaa ulkona käytä? Saattaa käyttääkin, jos kissa on pentu.

Ominaisuus suojella omaa reviiriä kulkee kissan geeneissä villikissa-ajoistaKun kissa haistaa tuoksun, joka sen hiekkalaatikosta leijuu, tuoksu houkuttaa sen laatikon luo. Syy löytyy kissasukupolvien menneisyydestä. Jopa sisäkissa peittää hiekalla pissanhajun, ettei tuoksu houkuttelisi petoja paikalle.

Kun sisävessa on pihalla, käydään usein vilkaisemassa, näkyykö karkuria.  Tai laitetaan loukkuvahdilla varustettu loukku vessan viereen,

Kissanpentu puolestaan kuvittelee, ettei se saa pissata kuin sisävessaan. Moni pentu on löytynyt, kun se on mennyt pihalle kiikutettuun vessaansa tarpeilleen. Vessaa on pidettävä silmällå, jotta saadaan kissa kotiin.
ESIMERKKITAPAUS vilkkaalta liikennealueelta Helsingistä. Aikuinen kissa puolestaan haistaa oman tai kaverikissansa virtsan tuoksun jopa kilometrin päähän ja ellei se ole lukinnut itseään johonkin autotalliin tai vajaan, se kiirehtii katsomaan, ettei vaan jokin peto mene sen reviirille.

Kadonneitten kissojen omstajia on neuvottu joltain taholta viemään sisävessa pois, koska se houkuttaa muita kissoja. Saattaa houkuttaakin, mutta ennen kaikkea se houkuttaa paikalle sen, joka tunnistaa oman tai kissakaverins tuoksun. Vessaa pitää käydä aika ajoin katsomassa etnkin yöaikaan.  Vessan ulos laittaminen on neuvottiin myös englanitilaisessa tv-dokumentissa.

PIDÄ ULOS VIETYÄ HIEKKALAATIKKOA SILMÄLLÄ!

KISSA KATEISSA, TOIMI NÄIN