Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Järvenpään Kinnarissa kadonnutta kissaa etsimässä

Järvenpään Kinnarissa 28. elokuuta 2019 kadonneen kissan emäntä epäili kissan paenneen ullakolle. Siellä oli pieni kissan mentävä aukko, jonka äärelle hän jätti päivittäin ruokaa.
 

Sissi oman kissakaverinsa Odessan kanssa.

Kissan omistajaperhe oli asunut uudessa kodissaan vasta parisen viikkoa, kun kissa otti avoimesta ovesta hatkat. Käväisin iltahämärissä 6. syyskuuta tarkistamaan etsijäkoirani Sissin kanssa piilotteliko kissa tosiaan ullakolla.
Aina, kun etsittävän huushollissa on muita saman lajin lemmikkejä, esitellään jäljellä olevat lemmikit etsimään lähtevälle koiralle. Kehotin Sissiä haistamaan perheen toista kissaa. Hätkähdin, kun kissa sähähti Sissin nuuhkaistessa sitä, vaikka se oli kantokopassa. Annoin Sissille kadonneen kissan hajun ja lähdimme karkurin jäljille niin, että koira oli hihnassa.

Sissi kiersi taloa jo toistamiseen, kun se työnsi päänsä aidan alta haluten poistua pihalta. Jatkoimme vielä puoli kierrosta. Portti oli jäänyt hieman raolleen. Sissi livahti tielle ja valitsi suunnan joka johtaa Kinnarin koululle. Se kulki hihnassa ilmavainulla varmoin askelin. Omistaja seurasi meitä vanavedessä. Käännyimme koululta vasemmalle ja jatkoimme jonkin matkaa. Etäämpänä ei näkynyt katuvaloja ja valottomaan suuntaan kulki joku koirantaluttaja. Keskeytin etsinnän pelätessäni, että törmäisimme pimeässä vieraaseen koiraaan ja arka kissa vaihtaisi piilopaikkaa, jos koirat olisivat alkaneet rähistä.

Viestitittelyä eläinkommunikoijan kanssa

Tarkoitukseni oli tehdä maanantai-iltana uusi etsintä. Sunnuntaina lähetin eläinkommunikoija Terhi Janssonille sähköpostin, jossa oli liittenä kissan kuvallinen katoamisilmoitus ja teksti:

"Linkin kissa, joka ei koskaan mene ulos, oli kadonnut kun perheenisä oli laittanut taloon ristivedon avaamalla kaksi ovea. Perheellä on toinenkin kissa, joka on tallella. Kateissa oleva sisäkissa pelkää kaikkea vierasta. Pihalla on loukku, josta ei ruoka ole kadonnut, loukkuun on mennyt kerran naapurin kissa ja kerran siili. Kissan emäntä epäilee kissan piileskelevän katon ja vintin välissä olevassa tilassa. Sinne menee ilmeisesti katolta pieni kolo, eikä sinne ole näköyhteyttä kuin jonkin verran. Ääniä ei sieltä ole kuulunut. Oravat mellestää katolla päiväsaikaan. Tuleeko sulle jokin tuntemus siitä, oisko kissa lähtenyt pelästyksissään pois kodin tuntumasta vai onko se katonrajassa? Onko kissa ylipäätään elossa?"

Terhi Jansson vastasi kyselyyni maanantaina 09.9 klo 11:08: "Kulkenut kotoa poispäin. Koti on hänenestä oikealla takana. Ulko ovelta suoraan kulkee tie
jota mennyt.  Ei kaukana kotoa 300-400m. Piilottelee. On peloissaan."

Viestin luettuani varmistui, että koirani oli ollut oikeilla jäljillä. 

Illan etsintämme peruuntui, kun 16 maissa kissan emäntä soitti, että karkuri oli löytynyt 9.9. iltapäivällä 400 metriä kotoa olevalta koululta, jonka pihalla eräs koulutyttö kissan näki. Kissa pakeni koulun alle ennen kuin omistaja ehti paikalle. Se saatiin lopulta hieman reissussa laihtuneena kotiin.

Katoamis-kotiutumisilmoitus

Terhi Tuulikki tenttituolissa