Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kissanvihaajan ja koiravarkaan ei tarvitse tietää lemmikkisi tarkkaa katoamispaikkaa, eikä missä se liikkuu

IÄKKÄÄN KISSAN SURULLINEN KOHTALO

Kissoja ja koiria katoaa karkureissuilla. Niitä varastetaan ja kissoja häviteään salaa. Ohje Karkurit.fi sivustolla: " Huomioi:  Älä ilmoittele edes kysyjille tarkkaa karkaamispaikkaa, äläkä saamiasi havaintoja, ettei niille ilmesty ulkopuolisia ”auttajia”, joista on haittaa sikäli ettei karkuri uskalla palata takaisin lähtöpaikkaan.

IKÄVÄ TAPAUS. Ei heikkohermoisille.

JULKAISTU toukokuussa 2021 useilla Fb-sivuilla. Voisi hyvin olla tottakin tai sitten on kissoja rakastavan mielikuvitusta. Totuus on ainakin se, että karkuteille lähteviä lemmikkejä katoaa jäljettömiin. Tästä syystä EI KOSKAAN TARKKAA OSOITETTA ILMOITUKSIIN ja HAVAINTOPYYNNÖT ITSELLE joko PUHELIMEEN tai MESSINGERIIN !!!!

Kissa kannattaa totuttaa valjaisiin ja hihnaan sisätiloissa. Sen jälkeen sitä voi talutella ulkona ensin lyhyen matkaa ja joka kerta matkaa hieman pidentäen. Valjaitten oltava mieluummin hieman liian tiukat kuin vähänkään löysät. Turvallisin talutushinna on pienen koiran lujatekoinen hinna. Silloin taluttaja voi seurata kissaa ja vahtia, ettei se joudu isompien hampaisiin.

Sisäkissana on turvallisempaa.

Olin eilen mukana keskustelussa erään kaupungin Facebook-ryhmässä, jossa puhuttiin paikallisen 93-vuotiaan mummon vapaana ulkoilevasta kissasta. Suurin osa kommentoijista olivat tosi kiukkuisia, kun mummin kissa ulkoili vapaana. Kissa oli leikattu ja sirutettu. Mummi on sen verran iäkäs, että kissan valjasulkoilu ja ulkotarha olivat hänelle vieraita käsitteitä.

Alkuperäisen päivityksen teki mummin aikuinen lapsen lapsi, joka kertoi mummin 15-vuotiaan kissan ulkoilevan tietyllä alueella. Alun perin asia oli, ettei mummin kissaa vietäisi löytölään, kun sillä on hyvä koti, vaikka vapaana ulkoilee.

Meitä oli siellä keskustelussa muutama, ketkä suhtautuivat aiheeseen ystävällisesti ja suosittelivat siirtymistä valjasulkoiluun tai ulkohäkkiin. Oli jopa puhetta, että josko kyläläisiä lähtisi talkoisiin rakentamaan mummille kissan ulkohäkki ja sinne jo muutama ihana ihminen ehti ilmoittautua. Pian kuitenkin mummin lapsen lapsi kirjoitti, että hän oli jutellut mummin kanssa ja mummi oli ihan innostunut valjaissa ulkoilusta kissan kanssa. Valjaat ja fleksi oli jo ostettu. Mä olin ihan superiloinen tästä, miten lapsen lapsi ja mummi suhtautuivat koko asiaan, he ottivat sen vakavasti ja olivat valmiita muutokseen. Kaikki oli hyvin.

Meni noin tunti. Ryhmään tuli uusi päivitys lapsen lapselta. Hän oli mennyt viemään valjaita jne mummilleen, että kaverukset, kissa ja mummi, pääsevät heti harjoittelemaan yhdessä uutta ulkoiluharrastustaan. Pihassa odotti kuitenkin jotain aivan sairasta.

Kissa oli köytetty pihapuuhun. Hakattuna, henki hieverissä. Pienet luut murskana ja verta kauniissa turkissa. Silmissä vielä pieni elon pilkahdus, tuskainen katse apua anoen. Mukaan oli laitettu lappu, jossa luki: ”KIITOS, ETTÄ KERROIT ULKOILEVASTA KISSASTA”.

Eläinlääkäri tuli paikan päälle lopettamaan kissan. Sinne meni mummin paras ystävä.

Eli joku sen Facebook-ryhmän jäsen on ihan varta vasten lähtenyt etsimään kissaa alueelta, jossa sen ilmoitettiin liikkuvan. Se ihmisen varjo on lähtenyt matkaan sillä ajatuksella, että tappaa kissan. Kiduttaa pientä eläintä tahallaan. Eläintä, joka ei ole millään tavalla edes syypää omaan olinpaikkaansa. Joka ei itse edes ymmärrä, ettei se saisi olla ulkona. En voi olla ajattelematta, että tekijä on nauttinut tästä.

Mulla ei oo oikein sanoja. En oikeestaan edes tunne mitään, mutta silti on tosi paha olo. Miten se mummi tästä selviää? 93-vuotias. Herranjumala. Mun sydän on ihan rutussa pienellä rullalla.

Mä ymmärrän, että kissojen vapaana ulkoilu nostaa pintaan tunteita. Mut ei mitään asioita ratkaista näin. Aiheen kanssa ollaan selkeästi murrosvaiheessa ja isot muutokset tarvitsee aikaa, ei ne tapahdu hetkessä. Paras lopputulos on mahdollista saada aikaan ystävällisellä tyylillä, kuten tässäkin oltiin jo parhaassa mahdollisessa lopputulemassa, kunnes joku sairas päätti pilata kaiken.

Mä en voi vieläkään uskoa, että tämä päättyi näin. Oon eilen ja tänään vaan halannut ja rutistellut omia kissoja ja yrittänyt selvittää päätä tämän keissin jälkeen.

Kissa kannattaa totuttaa valjaisiin ja hihnaan sisätiloissa. Sen jälkeen sitä voi talutella ulkona ensin lyhyen matkaa ja joka kerta matkaa hieman pidentäen. Valjaitten oltava mieluummin hieman liian tiukat kuin vähänkään löysät. Turvallisin talutushinna on pienen koiran lujatekoinen hinna. Silloin taluttaja voi seurata kissaa ja vahtia, ettei se joudu isompien hampaisiin.

Helppotekoinen kissatarha

VARASTETTUJA