Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Koiranpentua etsittiin poikkeuksellisella tavalla

Keravalla ankarana pakkaspäivänä fleksitaluttimen kanssa karkuun lähtenyttä koiraa etsittiin isolla ihmisjoukolla. Etsimistapa poikkesi täysin tavasta, jolla kadonnutta neuvotaan etsimään.

Normaalisti karkuria etsitään vain tutulla porukalla ja ilmoituksissa pyydetään ainoastaan näköhavaintoja. Tarkkaa karkaamispaikkaa ei edes kysyjälle kerrota, ainoastaan kaupunki ja kaupunginosa. Tai  kunta ja kylä.  Myös Keravalla 5.2.21 kateissa ollutta Uskopentua etsi ensin oma väki. Kun pakkanen kiristää ja kateissa on pentu, syntyy paniikki, joten Keravalla karanneen doggipennun tapauksessa tuntui helpottavalta, että paikalle saatiin heti etsijäkoira. Yleensä odotellaan ainakin päivä ennen kuin etsijäkoiralla jäljitetään, koska karkuri vaihtaa alussa paikkaa.

Fleksitaluttimen kanssa karannut koira löytyy yleensä alle kahden kilomerin päässä olevasta pusikosta. Useat koirat ovat olleet kateissa seuduilla, joilla ei ole etsijäkoiria saatavilla. Ne ovat olleet päivätolkulla kateissa, koska fleksi on kiertynyt niin tiukalle, ettei karkuri ole saanut purtua sitä poikki. Pari vuotta sitten Uudellamaalla metsään fleksin kanssa karannutta koiraa ei löydetty elossa, vaikka omistajann mukaan sitä etsi kaksi etsijäkoirakkoa. Toissa viikolla fleksin kanssa karannut kissa tuli kotiin muovinarunpätkä valjaissa. Kissa oli purrut fleksinarun poikki

Keravan tapauksessa oli luultavaa ettei pentu pääsisi fleksin kanssa pitkälle. Sitä ei kuitenkaan löydetty. Kun etsijäkoirat lopettivat, omistaja kuulutti auttajia facessa.  Iso ihmislauma pelottaa karkuria, mutta kun hätä oli suuri, ei omistaja keksinyt muuta keinoa. Pentu ei löytynyt, kun kymmenet ihmiset haravoivat hämärän tultua valomerenä metsää.

Pentu ei ollut kaukana. Pakkanen ja ilkeä viima oli ajanut sen hakemaan suojaa autokatoksesta Jukolantieltä. Pakopaikka oli noin 500 metriä katoamispaikalta Killan koirapuistolta. Suunta oli päinvastainen kuin se, minne pentu oli juossut karkuun ja josta sitä etsittiin.  Autonomistaja bongasi vuorokausi karkaamisesta pennun autokatoksesta, etsi netistä katoamisilmoituksen ja soitti omistajalle.

Pakkasessa vuorokauden palellut ohutkarvainen pentu oli tiistaina aamupäivällä hyvää vauhtia toipumassa.

Maija Ankkuri

Katoamis/kotiutumisilmoitus

Karkutellä olleen Uskon omistaja kertoo etsimisestä