Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Mooses pelastui piikiltä

Entinen omistaja löytyi vasta kun Mooseksesta kisjoitettiin lehdessä

Kun löytöeläintarhaan toimitetun, isokokoisen, leikkaamaton uroskissan kohtalonhetket lähestyivät, ei omistaja kysynyt kissaansa, eikä se meinannut kelvata muillekaan.

Kaikille talteen otetuille karkureille löydy uutta kotia ja tilaa tarvitaan uusille löytökissoille. Omistajiensa hylkäämiä, uuta kotia odottavia kissoja ovat monet löytöeläintarhat pullollaan. Löytöeläintä säilytetään talteenottopaikassa 15 päivää. Ellei eläintä kysellä määräaikana, se voidaan joko lopettaa tai sille voidaan etsiä uusi koti. Eläinsuojeluyhdistysten löytöeläintarhoilla on mahdollisuus anoa rahankeräyslupaa. Lahjoitusten turvin eläimiä pystytään pitämään yli määräajan

Kesällä 2012 Porin löytökissatalolle päätyi 7,5-kiloinen leikkaamaton uroskissa, joka ristittiin Moosekseksi. Vaikka kissa oli kesy, ei omistaja soittanut ja kysellyt kissaa.
- Ei olisi suuri vaiva kissankadottajien soittaa tänne ja ilmoittaa kissa kadonneeksi, harmittelee kissatalon emäntä Kirsi Santanen.
- Ja sekin olisi hyvä, jos omistajat laitattaisivat kissoilleen mikrosirun. Niin harvoin löytökissalla on siru, että joka kerta hätkähdän, kun sirunlukija päästää merkkiäänen sirun löytyessä.

Mooseksesta laitettiin talteenottoilmoitus kissatalon Fb-sivulle, Karkurit.fi -sivuille ja löytöalueen kaupan ilmoitustaululle.

Tiimalasi alkoi valua tyhjiin

Kun Mooses oli ollut kissatalolla 15 päivää, alkoi uuden kodin etsiminen. Kotia ei kuitenkaan löytynyt, Mooseksen elämän tiimalasi alkoi tyhjentyä.
- Meillä kävi kyllä kissankatsojia, mutta Moosesta ei kukaan valinnut. Normaalisti se olisi joutunut piikille, koska olisimme välttämättä

Mooses, alias Cossu

tarvinneet tilaa uusille löytökissoille. Mooseksen pelastus oli, että kissatarhalla käy auttamassa isoihin kissoihin mieltynyt nuori neitonen, joka pyyteli, ettei Moosesta vielä lopetettaisi. Hän kuljetti kauppoihin Mooseksesta kodinetsimisilmoituksia, jotta kissalle löytyisi koti, Kirsi Santanen kertoo.

Lopulta Moosesta onnisti. Kankaanpääläinen Marika Santala kävi syksyllä Porin löytökissatalolla etsimässä työpaikalleen lemmikkikissaa. Marika valitsi pienehkön, harmaavalkoisen kissan. Mooses jäi kuitenkin kalvamaan Marikan mieltä niin paljon, että hän soitti Kirsi Santaselle ja lupasi yrittää etsiä sille kodin, ettei se joutuisi lopetukseen.
- Uutta kotia ei alkanut löytyä. Olen etsinyt niin monille kissoille koteja, että kaikilla tutuilla oli jo riittävästi kissoja, kertoo Marika Santala.

Kului kuukausi ja Mooseksen tuomionhetki läheni. Marika Santala ei vielä luovuttanut.
- Päätimme kokeilla tulisiko Mooses toimeen perheemme kolmen narttukissan kanssa.

Kirsi Santasen kanssa sovittiin koeaika. Koska Mooses ja nartut sopeutuivat hyvin toisiinsa, päätti Santalan perhe antaa kissapojalle kodin.

Kaikki Porin kissatalosta uusiin koteihin lähtevät kissat steriloidaan. Mooseskin joutui leikkauspöydälle. Sille annettiin myös tarpeelliset rokotukset.

Mooses onkin Cossu

Kun Mooses sai uuden alun elämälleen, siitä tuli julkkis.
- Ensin kymmenvuotias tyttäreni piti kaverinsa kanssa Mooseksesta koulussa esitelmän. Sitten Mooseksesta tehtiin Satakunnan Kansaan juttu, jossa kerrottiin, kuinka löytökissa oli päässyt lapsiperheen lemmikiksi, Marika iloitsee.
- Entinen omistaja näki Mooseksen kuvan lehtijutussa. Hän soitti minulle ja sanoi, että Mooses on hänen kissansa ja sen nimi on Cossu. Hän kertoi myös, että perheen 10-vuotias tyttö ikävöi kissaa, mutta hän ei vaadi sitä takaisin koska sillä on hyvä koti.

Läheskään kaikilla löytöeläintarhoihin päätyvillä kissoilla ei ole yhtä hyvä tuuri kuin Cossulla. Vaikka omistaja ei kysellyt kissaa ajoissa löytöeläintarhalta, se pelastui kiltin luoneensa ja silmiinpistävän suuren kokonsa ansioista.
- Cossu on meillä edelleen. Se voi hyvin ja nauttii omien ihmisten ja kissakavereittensa seurasta.

Kuva: Marika Santalan kotialbumi

Wendy karkasi autosta