Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Näin ennen vanhaan: Sakemanni ei päässyt Imatralla löytöeläintarhaan

Tässä tapaus siltä ajalta, kun Imatran kaupunki ei noudattanut eläinsuojelulain 15 pykälää, vaan löytöeläintarha toimi ainoastaan virka-aikana.

Saksanpaimenkoiran talteenottanut mieshenkilö lähti yrittämään onneaan, eli kolkuttelemaan ovea paikalliselle eläinlääkäriasemalle, joka kunnan löytöeläintarhaa "hoitaa".

Hän soitti summeria ja kolasi ovea kunnes harmaatukkainen mies ilmestyi eteiseen, puisteli päätään ja poistui saman tien. Veti varmuudeksi mennessään vielä sisäoven kiinni, ettei kolkuttelu enää kuuluisi sisälle.

Talteenottaja soitti löytöeläintarhan 0600-numeroon, joka oli hänelle Suomen Löytöeläinavusta annettu ja kerrottu, että puhelu maksaa kaksi euroa minuutti. Soittoon ei vastattu,

Talteenottaja ymmärsi yskän ja lähti koira autossaan poliisiasemalle siinä toivossa, että päivystysvuorossa ollut partio sattuisi poikkeamaan siellä sattumoisin.

Ei koiria poliisiautoon

Koska asemalla ei oltu paikalla, talteenottaja soitti hätänumeroon, josta kerrottiin kummankin partion olevan kiireisiä ja sanottiin, ettei polisiauton kyytiin oteta koiria. 

Talteenottaja lähti etsiskelemään koiran omistajaa alueelle, josta hän koiran oli löytänyti. Lopulta löytymispaikan lähellä sijaitsevassa pubissa joku tiesi, että koira oli karannut omistajan tyttäreltä, Itse omistaja oli matkoilla.

Talteenottaja oli mielissään, kun omistaja lopulta selvisi ja hän pääsi lähtemään omaan kotiinsa, jonne ei allergian takia ollut koiraa vienyt.

Vaikka parin tunnin etsiskelyrupeama tuntui jälkikäteen ajatellen absurdilta, otti talteenottaja sen huumorin kannalta. Etenkin eläinlääkäriasemalla käyty välikohtaus huvitti sekä kertojaa että kuulijaa, kun talteenottaja kertasi etsinnän vaiheita puhelimessa.   

Saksanpaimenkoiratapauksen komiikasta huolimtatta löytöeläimistä huolehtivan tahon asenteeseen tarvitaan suurta muutosta, ja ellei sitä tapahdu, kaupungin pitäisi reagoida ja antaa ko. hoitolalle kentkää.

Suomen Löytöeläinapu ry.

JK
Suomen Löytöeläinapu laittoi tämän tapauksen jälkeen nootin Etelä-Suomen lääninhallitukseen Imatrasta. Siellä työskenteli silloin läänineläinlääkäri, joka ei laittanut tikkua ristiin.

Laitoimme uuden nootin vuonna 2013 aluehallintovirastoon. Imatran löytöeläintarha sai kovasti julkisuutta siinä vaiheessa. Epäkohdista oli mm. paikallislehdissä ja Ylen nettisivuilla. Imatran löytöeläimiä alettiin vastaanottaa iltaisin ja viikonloppuisin Nuijamaalla. Jossain vaiheessa kaikki löytöeläintoiminta siirtyi Nuijamaalle.

Tätä nykyä Imatran löytöeläimiä otetaan vastaan Löytöeläinkoti Kaskivaarassa.