Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Rakettimelua pelkäävän koiran omistajalle

Järkevää on ulkoiluttaa koira aattona ennen klo 18 ja vasta seuraavana aamuna uudelleen, koska vaikka luvallinen rakettien ampumisaika päättyy yö kahdelta, sitä kaikki eivät noudata. Pauketta pelkäävän koiran kotona voidaan pitää televisiota tai radiota päällä. Ääniaallot ehkä helpottavat arkailevan koiran olotilaa niin, ettei se joudu paniikkiin.

Jos rakettipauketta pelkäävää koiraa ulkoilutetaan metelin aikana, se lähtee karkuun, vaikka omistajansa käsistä hihnan kanssa, joten ethän ulkoiluta arkaa koiraa enää aattona 18 jälkeen.  Jos uhmaat kaikkia ohjeita ja kieltoja ja koira kuitenkin pääsee karkaamaan, voit huutaa sitä vain sen hetken, kun karkaaminen tapahtuu.  Myöhempi huutelu vain karkottaa koiran kauemmaksi.  Tee heti katoamisilmoitus nettiin ja jätä karkaamispaikan tuntumaan omistajalle tuoksuva vaate. Jos koira pitää autoilusta, se saattaa antautua kuullessaan omistajansa autonäänen. Eli sitä voi etsiä omalla autolla rauhallisesti kiertelemällä.  Tutussa paikassa kadonnut koiraa palaa metelin rauhoituttua lähtöpaikkaan mikäli matkalla ei tule estetettä. Harvoin vieraassakin paikassa meteliä karkuun lähtenyt koira  vaihtaa paikkakuntaa vaan se jää katoamisseudulle ja toivottavasti löytyy seuraavana päivänä tai lähipäivien aikana.

Kissatkaan eivät pidä raketeista, joten älä päästä kissaakaan karkaamaan rakettimeluun.   

Päivystysnumeromme uudenvuoden aattoyönä klo 02 on  045 1603030 sekä
joka päivä klo 09
- 23

ETSINTÄOHJEET

Toivottavasti edellä oleva ohjeistus ei ole enää tänä vuonna tarpeen koska koiranomistajat ovat ottaneet pikkuhiljaa valistuksen opikseen. Vielä kahdeksan vuotta sitten vuodenvaihteessa karkasi parisen sataa koiraa. Enin karkailu ajoittui pääsääntöisesti aattoiltaan ja seuraavaan päivään. Luonnollisesti myös rakettien ampumisajan supistaminen on auttanut hillitsemään karkailua. Viime vuodenvaihteessa karkuteille lähteneistä koirista tuli alle 40 ilmoitusta.