Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Syksyn mikrosirutusbuumia odotellessa

Vapaaehtoiset siruttavat koiria, kissoja,
kaneja ja muita lemmikkejä.

 

Vuoden 2023 loppuun mennessä on kaikilla Suomessa asuvilla koirilla oltava mikrosiru, joka pitää rekisteröidä Ruokaviraston 1.1.2023 avattavaan viralliseen sirutiedostoon. Eläinlääkäriasemat ja vapaaehtoistyötä lemmikkien mikrosirutuksen parissa tekevät ehtivät hieman huoahtaa ennen edessä olevaa sirurussesonkia.

Lemmikkien mikrosirutiedot on tähän saakka rekisteröity pääsääntöisesti Kennelliittoon, Kissaliittoon, Siruhakuun tai Turvasiruun. Ruokaviraston ylläpitämän tiedoston ilmestyminen ei poista jo olemassa olevia sirutiedostoja. 

Etelä-Suomesta käsin eri puolilla Suomea koiria, kissoja, kaneja ja muita pienlemmikkejä siruttava 2017 elokuussa perustettu vapaaehtoisryhmä Miljoona Mikrosirua jatkoi sirutuksia pahimman koronapandemian hellitettyä.
- Muutaman tapahtuma on ollut tälle vuodelle, kertoo Katri Puustinen.

Puustisen mukaan kesäkausi on aina kaikkein hiljaisin, eikä heinäkuussa järjestetä sirutustapahtumia.
- Kissojen kanssa ei lähdetä kuumalla ilmalla helteeseen.
- Elokuussa meillä on jokunen tapahtuma.

Sipoosta käsin sirutuksia vapaaehtoispohjalla tekevän Vapaat Siruttajat kokoonpanon perustajalla Brita ekebomilla on monta rautaa tulessa. Hän ei ole ehtinyt pahemmin mainostaa sirutusta, jonka hän sanoo olevan melko minimaalista.
- Korona ei vaikuttanut sirutustoimintaamme. Olemme siruttaneet lkissoja ja Kennelliittoon kuulumattomia koiria. Tampere ja Loviisa ovat olleet etäisimmät paikkakunnat, Brita Helena kertoo.

M Ankkuri

Miljoona Mikrosirua                                     Vapaat Siruttajat