Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Tiine tiibetinspanieli varkaille Merijärvellä

Pitkäperjantaiyönä oli merijärveläiseltä Nevanperäntiellä sijaitsevalla hevostilalta varastettu tiineenä oleva viisivuotias, musta ruskein merkein oleva tiibetinspnielinarttu. Koira oli jäänyt tallin yhteydessä olevan huoneen sohvalle nukkumaan, kun väki poistui yöpuulle. Kun talliin seuraavan kerran mentiin,  tallinovet olivat elkosen selällään, samoin jääkaapin ovi ja tiine koira oli kadonnut. Omistajan mukaan koira on tottunut liikkumaan tilan pihalla vapaana, joten se ei olisi lähtenyt livohkaan omatoimisesti, vaikka joku olisi vain jättänyt silkkaa ilkeyttään tallinovet auki. Tila sijaitsee noin 400 metriä päässä Oulainen - Kalajoki -tieltä. Nyt toivotaan silminnäkijähavaintoja. Omistaja arvioi varkaiden käyneen tallilla klo 23 - 01 välillä.

Merijärvi kuuluu Ylivieskan poliisipiiriin. Tiibetinspanielin on todennäköisesti varastanut joku kotimaisista seurueista, jotka varastelevat pieniä koiria ja huijaavat niitä kasvattajilta.

Koiraa ei ole löydetty.

Muita selvittämättömiä koiravarkauksia

Seinäjoella varastettiin v. 2010 neliviikkoinen chihuahua/kääpiöpinseri -urospentu, jota ei ole löytynyt.  Kurikassa oli myyty sijoitukseen annettu musta 10-vuotias mittelspiz..  Saman perheen chihuahua koki saman kohtalon, mutta karkasi naiselta, joka sen osti. Koira päätyi löytöeläintahaan, joka selvitti tapauksen ja chihu sai uuden kodin. Mikkelissä on varasdtettu muutama vuosi sitten 1,5-vuotias bokseriuros, jota ei ole löydetty. Kotipihalta lähtenyt koira poimittiin autoon lupauksella viedä löytöeläintarhaan, jonne sitä ei koskaan viety.

Vuosien 2003-2004 vaihteessa katosi Pohjanmaalla useita koiria. Yhtä kaupan pyörätelineeseen sidottua koiraa oli jopa oltu ottamassa Laihialla pakettiautoon,  kun koiran omistaja oli ilmestynyt kaupasta.  Varkautta yrittäneet olivat poistuneet vauhdilla, Muutamia koiria varastettiin myös Oulussa.

Jo silloin syntyi epäilys, että Pohjanmaan koirat olisi viety Tornion kautta Ruotsiin. Seuraavana vuonna Ruotsin poliisi paljasti ammattimaisesti toimineen  koiravarasliigan.  Asiasta kertoi ainakin Aftonbladet. 

Koiravarkaat käyttävät tilaisuutta hyväkseen, eivätkä varkaat välttämättä ole edes ulkomaalaisia.  Koiria varastetaan nykyisin jopa kotipihoilta ja ulkotarhoista ja karkureissulta (Mm. Kokemäellä vietiin viime vuonna pentu tarhasta). Kaupan eteen jätetty koira on helppo anastaa. 

Suomen Löytöeläinapu