Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit Yhteistyössä
Kirjaudu
menu

Kissa kateissa

Kissa kateissa

KOKEMUSPERÄINEN ETSINTÄOHJE

ILMOITTELU

Jos ilmoitat fb:ssä, pyydä kaikki havainnot puhelimeen. (Syy: Myös kissanvihaajat lukevat ilmoituksia)

Älä kerro rotukissan rotua, eikä minkään kissan karkaamisosoitetta, kun tiedotat katoamisesta. Ilmoita paikkakunta, kaupunginosa  tai kylä, katoamispäivä, eläinlaji ja onko kissa steriloitu sekä laita ilmoitukseen myös kuva ja puhelinnumero.

Ilmoita kissan tuntomerkit ja yhteystietosi kunnan löytöeläintarhaan.  On hyvä samalla tiedustella miten kauan ilmoitus on voimassa. Ilmoita myös naapurikuntiin, jos asut kunnan rajalla tai usean kunnan risteyksessä. Muista, ettei kaikilla löytöeläintarhoilla ole sirunlukijaa. 

Jaa kuvailmoituksia, joissa kerrotaan katoamisalue, ja puhelinnumero, mutta ei tarkkaa katoamisosoitetta. 

VASTAA PUHELUIHIN JA LAITA PUHELIMEEN KOPUTUS! Havainnontekijästä / talteenottajasta on turhauttavaa soitella numeroon, joka on jatkuvasti varattuna!!  Jos ilmoitat Facebookissa, pyydä havainnot puhelimeesi jotta havaintopaikka pysyy rauhoitettuna ja karkuri saattaa olla siellä vielä, kun menet itse sinne.

Kun kissa on kadonnut, eikä se tule kutsumalla takaisin, jätä kotipihalle, kerrostalossa yön ajaksi alimman parvekkeen alle:- kissan oma puhdistamaton sisävessa ilman kantta (= kissan omaa reviiriä, ja kissa haistaa sen kilomerin päähän ellei ole vanginnut itseään jonnekin.)
- kissan peti tai petivaate, sekä kissanomistajan pesemätön t-paita tms.
- ruokaa, joka kesällä peitetään kärpästen varalta ohuella kankaalla. 
- kesällä myös vettä
- kissan leluja

Kissa saattaa käydä aika ajoin karkaamispaikalla, ellei se ole lukinnut itseään jonkun vajaan tai autotalliin.  Moni kissa on loukutettu nimenomaan karkaamispaikalle. Jos paikka ei ole kotipihalla, loukku pitää piilottaa huolella, ettei kissalle käy köpelösti mikäli joku vieras ehtii loukulle ennen loukuttajaa. Loukkuvahti tai riistakamera olisi hyvä hankkia valvomaan loukutusta.

Lehti-ilmoitus puri

Vieraalla seudulla kadonnut kissa

When a cat is missing

Inform the animal shelter. If the cat disappeared from your own house, take the cat’s indoor toilet outside without cover. It might bring the cat back, because it fears that a strange cat will smell the toilet.

Leave some food and water outside as well..

Share notes about the disappearance in the immediate surroundings.  The notes should only mention the city and the district. Use the same method when reporting a cat on the internet. Keep in mind that detection sites are not to be reported to outsiders.

Ask your finnish  frend to read and tell you our Finish instruction.