Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Vieraalla seudulla kadonnut kissa

Kun kissa karkaa uudesta kodista, hoitopaikasta, tai seudulla, jossa ollaan ohikulkumatkalla, kissa saattaa lähteä etsimään kotiaan.  Jos se karkasi hoidosta, jossa on tuttuja kissakavereita, ei se välttämättä yritä löytää kotiaan, vaan jää nurkkiin oleilemaan.

Kun vieraalla seudulla karannut kissa kulkee jonkin matkaa, jossain vaiheessa se tajuaa kodin olevan liian kaukana. Ellei mitään estettä satu kissa palaa takaisin karkaamisseudulle, ja etsii talonalusen, vajan, ladon tai muun turvapaikan, joka voi olla hyvinkin lähellä karkaamispaikkaa ja pisimmillään jopa 1000 metrin päässä.

Jos kissa lähti hoitopaikasta tai uudesta kodista, pidä varmuudeksi ruokaa ja karkurin oma käytetty, kanneton hiekkalaatikko karkaamispaikan pihalla (laatikko on kissan reviiriä). 

Ellei kissaa löydy, mutta joudut jatkamaan matkaa, yritä saada karkaamisseudulta joku kontaktihenkilö esim. eläinsuojeluyhdistyksestä auttamaan. Huolehdi siitä, että havaintopaikoille laitetaan ruokaa. Ruokapaikkojen pitää olla piilossa ohikulkijoilta. Ilmoita radiossa, postinkantajille, eläinlääkärille yms.  Varaudu siihen, että kissa joudutaan ehkä loukuttamaan.  Pyydä auttajaa tarkistamassa loukkua aika ajoin. LOUKUTTAMISTA ja LOUKUN SIJOITUSPAIKKAA EI KERROTA ULKOPUOLISILLE.

Kissan etsiminen

 • Laita karkaamispaikan tuntumaan ruokaa ja omistajalle tuoksuva vaate josta kissa saa turvallisuuden tunteen, jos se palaa takaisin.
  - Tee hajujäljet
  - Myös kissan omat jätökset houkuttavat kissaa palaamaan lähtöpaikalle. Laita kissanvessa etupihalle,vaikka kissa olisi vasta hankittu. Kissa haistaa oman hajunsa kilmerin päähän, jos ilma on suotuisa. Se tulee katsomaan, etteivät myös "pedot" haista sitä  Kerrostalossa kissan vessa sijoitetaan yöajaksi alimman parvekkeen alle. Vessaa ei luonnollisestikaan voi jättää karkaamispaikalle silloin, kun siellä lappaa vierasta väkeä.- Ilmoita karkaaminen löytöeläintarhaan
  - Kissa tunnistaa omistajan auton käyntiäänen! 

 • - Jaa katoamispaikkakunnalle kuvallisia ilmoituksia, joissa on katoamiskylä tai kaupunginosa, (ei tarkkaa osoitetta), puhelinnumero ja kissan kuva.

 • HUOMI. Älä kerro rotukissan rotua ja karkaamistietä ellei tie ole kilometrien mittainen (Kissavarkaat, -vihaajat)
  - Jos kissa  tunnistaa autosi äänen, aja mateluvauhtia, kun etsit autolla. Kissa saattaa näyttäytyä, kun se kuulee tutun auton äänen.

 • Hoidossa ollut uroskissa karkasi ja meni kotiinsa

 • Kissa kotiin lehti-ilmoituksella

 • Mörökatin omistajat saivat etsintäapua

 • Vieraalla seudulla kadonneita kissoja FB

 • Autokolariin joutunut kissa