Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Ikkuna turvalliseksi kissalle!

Pitävä naula ikkunan alalaudassa.

Helppo ja nopea keino varmistaa, ettei kissa pääse tuulettaessa karkuun ikkunasta, on lyödä ikkunan alalautaan tukevia  nauloja siten, että lasi aukeaa vain muutamia senttejä.

Keino soveltuu vain sisäänpäin avautuvaan ikkunaan. Tarvitset  vasaran ja yhdestä useampaan 2,5 tuuman naulaa. Työskentelyn ajaksi kissat pitää muualle, etteivät ne karkaa. Avaa ikkuna enimmillään 5 cm. Lyö naula uloimman ikkunalasin siten, että naula estää ulointa ikkunaruutua aukeamasta viittä senttiä enempää  (katso kuva!), koska kissa saa tungettua itsensä hyvinkin pienestä raosta. Varo lyömästä ikkunalasia rikki!! Varo myös sormiasia!! Jos ikkuna on kapea, yksikin naula riittää, kunhan lyöt naulan niin syvään, ettei kovakaan tuuli saa ikkunaa auki. Jos ikkuna on leveä, tai kissa 10-kiloinen, voimakas jätti, lyö useampi naula!  Jos huushollissa on pentuja, voi viiden sentin rako olla liian iso.

Kissa pyrkii ulos aina, kun ikkuna on auki. 
Avoimesta raosta voi lentää sisälle ampiainen, kärpäsiä ja muita ötököitä, mutta ainakin kissa pysyy sisällä. Huushollissa voi pitää vaikka ristivetoa, jos ”naulapidikkeet” lyödään joka ikkunaan.

Edellä kerrottua menetelmää ei voi käyttää, jos ikkuna aukeaa väärään suuntaan.

On turha murehtia, että alalautaan tulee reikä. Sen voi paikata kitillä sitten, kun muutatte pois tai keksitte toisen tavan, jolla estää kissaa hyppäämästä.

MA