Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kulkuripoika putosi jäihin

Kausalan Iitistä joulukuussa 2015 uudesta kodista karannut uroskoira eksyi naapurikuntaan. Siellä se putosi avantoon, mutta paikalla sattui olemaan pelastaja.

Saksanpaimenkoiraa muistuttavalla, karkumatkalla olleella uroksella kävi tuuri. Kun se vajosi tammikuun toisen päivän iltana Ruotsinpyhtäällä jäihin, lähistöllä ollut Timo Torvinen tarttui koiraa pannasta ja sai kiskottua sen kuiville.

Koira ei jäänyt kiittelemään pelastajaansa vaan se pakeni jäätä myöten pimeyteen. Kirsi-Marja Johansson-Torvinen soitti Karkurit.fi -neuvontaan, ja kertoi tapahtumasta. Netistä ei löytynyt yhtään tuntomerkkeihin sopinutta Loviisan seudulla kadonneeksi ilmoitettua koiraa.

Koirahavainto laitettiin heti tapahtuman jälkeen nettiin. Lisäksi koirasta ilmoitettiin alueen riistanhoitoyhdistykseen siltä

Iitin karkuri kotona

varalta, että se sattuisi osumaan metsästäjien silmiin. Riistamiehiltä lähti välittömästi tekstaritieto yli 260 puhelimeen. Ilta oli sen verran myöhäinen, että löytöeläintarha oli kiinni. Aamulla selvisi, ettei siellä tiedetty mistä koira oli karannut.

Koiran jääkylmästä vedestä pelastanut Timo Torvinen lähti aamun valjettua seuraamaan lumeen painuneita tassunjälkiä. Pitkään kuljettuaan hän näki koiran lepäilemässä hyljätyn kesämökin terassilla. Arka koira vaihtoi heti maisemaa. Iltapäivällä uros oli nähty Pyhtäällä. Kun selvisi, mikä koira oli kyseessä ja, että katoamisilmoitus oli Karkurit-sivuilla, lisäsimme ilmoituksessa mainitun Iitin lisäksi Pyhtään. Karkaamiskunnan selvittyä, samalla selvisi, että koira oli tuotu Viipurista ja se oli karannut uudesta kodista.

Useita loukutusyrityksiä

Karkuri palasi takaisin Kymenlaaksoon ja löytyi Elimäeltä.
- Sitä etsittiin usean päivän ajan ja saimme laittaa loukun paikallisen hevostilan pihaan. Yritimme loukutusta usean päivän ajan, mutta

koira onnistui laukaisemaan loukun ulkopuolelta useita kertoja, kertoo uroksen isäntä.

Viipurin koirilta saatu vinkki pitää loukkua virittämättä jonkin aikaa tuotti tulosta ja koira meni vihdoin loukkuun. Lähes kuukauden mittainen karkureissu päättyi, vaikka yhdessä vaiheessa näyttikin koiran kannalta huonolta, tarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu. Koira pääsi vihdoin kotiin ja perhe oli ikionnellinen saatuaan pojan takaisin. Omistajat ovat kaikille auttajille kiitollisia avusta.
- Ilman apua koiraa ei olisi löytynyt.

Kuva: Omistajaperheen albumi.

Lähde: Kokemuksella Karkurit.fi