Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kuuro Lilli-koira löytyi keppiä tömistämällä

Karkuteille lähtenyt Lilli piilotteli tutun ulkoilupaikan tuntumassa vuorokauden.

Sunnuntaina 2.10.16 aamupäivällä Sipoon Talmassa omia aikojaan pihalle livahtanut ja sieltä kadonnut Tuija Skipparin

Lilli

16,5-vuotias havannankoira Lilli löytyi maanantaiaamuna hyväkuntoisena ja nälkäisenä. Lillin löysi naapurin Sari, joka lähti aamuvarhaisella huonosti nukutun yön jälkeen etsiskelemään Lilliä. Katoamispäivänä Lillistä ei oltu saatu yhtään silmännäkijähavaintoa, vaikka sitä oli etsitty koko päivä.

Karkuria maanantaina etsimään lähtenyt Sari otti mukaansa tukevan kepin, jota hän oli tömistellyt hiekkakuopalla. Vanhuuttaan kuuroksi tullut Lilli oli reagoinut maan töminään ja tullut näkyville noin 20 metrin päässä hiekkakuopasta. Soramontulle, jonka luota iäkäs karkuri löytyi, on Lillin kotoa noin 800 metrin pituinen hiekkatie ja 300 metrin metsäpolku. Hiekkakuopalla Lilli on käynyt emännän ja koirakavereitten kanssa useita kertoja viikossa.

Koira saattaa vanhemmiten dementoitua. Niin on ehkä käynyt Lillinkin kohdalla. Koira on vähän niin kuin ihminen. Kun tullaan vanhaksi pysyvät elämän varrella tutuksi tulleet paikat muistissa, vaikka moni muu asia unohtuu. Niinpä Lillikin meni tuttuun paikkaan, mikä on vanhalle koiralle tyypillistä. Se ei ehkä uskaltanut tulla sunnuntaina piilostaan. Ehkä Lilli haistoi, että hiekkakuopalla kävi jokunen vieraskin koiria sitä etsimässä. Vaikka vanhan kuulo ei toimi, voi hajuaisti toimia sitäkin paremmin.

Kuva: Lillin omistaja