Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Pieksämäkeläisnainen lopetutti koeajalle ottamansa koiran ja salasi asian omistajalta

Koiralleen netin kautta sijoituspaikkaa etsinyt omistaja joutui pahasti pettymään. Hän halusi Rockylle sijoituskodin, että se saisi elää. Toisin kävi. Sijoituskotia tarjonnut nainen antoi lopettaa Rockyn.

Rocky oli käynyt kotipihallaan vieraan uroskoiran kimppuun.
- Aloin etsiä sille sijoituskotia. Vaikka vastapuoli ei saanut vakavaa vammaa, pelkäsin, että Rocky olisi määrätty lopetettavaksi, kertoo Rockyn omistaja Tino.

Omistaja laittoi nettiin ilmoituksen kotia etsivästä Rockysta ja sen koirakaverista Donnasta.
- Ilmoituksessa kerrottiin rehellisesti, että Rocky on koirille-aggressiivinen.
- Pieksämäkeläinen nainen otti minuun ilmoituksen takia yhteyttä ja oli kovin innokas saamaan koirat luokseen. Hän kertoi ostaneensa maaseudulta talon ja soitti jopa uudelleen luvaten maksaa matkakulut, jos veisin Rockyn ja Donnan hänelle.
- En tuntenut naista entuudestaan, mutta hän vaikutti luotettavalta. Myöhemmin huomasin, että hän on kaikkea muuta.

Rocky 

Kun Tino meni kaverinsa kanssa näyttämään koirakaveruksia Pieksämäelle. Sijoituspaikkaa tarjonnut nainen odotteli kerrostaloasunnossa ja selitti, että maaseututalossa oli remontti.
- Donna ja Rocky olivat olleet yhdessä siitä asti, kun Donna neljä vuotta sitten syntyi. Sovittiin, että molemmat koirat jäisivät naiselle ensi alkuun koeajaksi ja mahdollisesta sijoituksesta sovittaisiin vasta myöhemmin.

Rockyn koeajaksi jäämisen ehto oli, että nainen pitäisi sillä ulkona  kuonokoppaa. Ei mennyt kauaa, ennen kuin pieksämäkeläisnainen soitti ja vaati, että narttukoira pitää hakea pois.
- Donna oli hänen mielestään liian vilkas.
-Rockya hän kehui rauhalliseksi ja sellainen se on ihmisten kanssa ollutkin. Kun sanoin ottavani myös uroksen kotiin, nainen kuulosti surulliselta ja suostutteli jättämään Rockyn hänelle ainakin koeajan loppuun.

Donna oli naisen luona vajaat kolme viikkoa, kun se haettiin kotiin.

Kun Tino halusi mennä katsomaan Rockya, ei se koskaan onnistunut. Nainen keksi aina kaiken maailman tekosyitä:
”Olen lähdössä Viroon, joten voin silloin tuoda Rockyn sinne.”
- Ei näkynyt Rockya, eikä naista.

”Olen nyt pohjoisessa lomalla, et pääse Rockya katsomaan... olen kaverin juhlissa, ei nyt...Läheinen kuollut, joten nyt ei pääse…”
- Ajattelin, että jos läheinen on kuollut niin en viitsi jankuttaa, että pääsenkö koirani luokse.
- Hän huijasi minua alkusyksyyn asti. Heinäkuun 24. päivänä sain viestin: ”Ollaan matkalla pohjoiseen ja kuningas Rocky istuu etupenkillä.”

Elokuun 2016 alussa nainen valehteli Rockyn kuolleen hevosonnettomuudessa.
- Mitään todisteita ei hänellä ollut esittää. Loppukuussa sävy muuttui ja hän väitti antaneensa koirani Ouluun.

Sen jälkeen nainen meni kokonaan maan alle. Ei vastannut viesteihin eikä soittoyrityksiin.

Katoamisilmoitus ja rikosilmoitus

Kun pieksämäkeläisnainen kertoi antaneensa Rockyn Ouluun, Tino teki syyskuun alussa koirasta katoamisilmoituksen, joka julkaistiin Facebookissa ja Karkurit.fi-sivuilla. Etsittyä ei ilmoittelusta huolimatta löytynyt koska se oli kuollut. Tino ei vielä silloin tiennyt mitä oikeasti oli tapahtunut.

Odoteltuaan turhaan tietoa koirastaan Tino teki rikosilmoituksen. Nainen ei ollut saanut häneltä valtuuksia luovuttaa koiraa minnekään. Ensin vaikutti siltä, ettei mitään selviäisi. Sitten karmea totuus paljastui.
- Poliisi sai selville, että nainen oli mennyt 30. toukokuuta koirani kanssa tuttavansa kotiin Kangasniemelle ja sanonut, että koira pitää lopettaa. Paikalle oli soitettu yksityinen eläinlääkäri, joka oli antanut Rockylle lopetuspiikin, Tino kertoo.

Nainen on poliisikuulustelussa sanonut Rockyn tappaneen kissan ja käyneen huoltomiehen päälle.
- Jos hän on pitänyt Rockylla kuonokoppaa, kuten sovittiin, ei se ole voinut tappaa kissaa. Ihmisten päälle Rocky ei ole koskaan käynyt.
- Hän on väittänyt yrittäneensä tavoittaa minua, että olisin hakenut koiran pois. Hän valehtelee. Ei hän ottanut Rockyn poishakemisen tiimoilta minuun mitään yhteyttä.

Rockyn hauta

Kun poliisi jäljitti Rockyn lopettaneen eläinlääkärin, Tino soitti hänelle ja kysyi, oliko koirassa jotain vikaa, koska se lopetettiin.
- Eläinlääkäri sanoi Rockyn ontuneen yhtä jalkaansa. Ruumiinavauksessa siitä ei ollut löytynyt mitään vikaa.

Eläinlääkäri antoi tuhkata Rockyn ja lähetti uurnan Tinolle. Järjetön, aiheeton koiran lopettaminen on ollut Tinolle raskas kokemus.
- Rocky oli minulla luovutusikäisestä pennusta asti. Ei sen olisi kuulunut kuolla ventovieraan naisen mielijohteesta.

Oletimme, että tapausta olisi käsitelty keväällä 2017 käräjäoikeudessa. Tino aikoi pyytää asianajajaansa vaatimaan naiselle rangaistuksen lisäksi eläintenpitokieltoa.
- En halua, että jollekin muulle koiralle käy samalla tavalla kuin Rockylle.

Teksti Maija Ankkuri
Kuvat: Tinon kotialbumi.
__________________________________________________________

Nainen pääsi kuin koira veräjästä

Rockyn lopetuksesta tehtiin syyttämättäjättämispäätös

Syyttäjä totesi muun muassa: ”Koeajasta sopimisesta on näyttönä ainoastaan asianosaisten kertomukset, jotka ovat ristiriidassa keskenään.”

Kun Rocky jäi Pihtiputaalle, läsnä oli kolmaskin henkilö, joka olisi voinut todistaa mitä osapuolet sopivat, mutta häntä ei kuultu esitutkinnassa.

Rockyn lopetuttanut nainen oli esitutkinnassa kertonut pyrkineensä olemaan ennen lopettamispäätöstä yhteydessä koiran omistajaan.  Omistaja on asiasta täysin eri mieltä.

Jos nainen on tarkoittanut säästää koiran hengen, miksi hän teeskenteli viikkojen ajan, että Rocky oli elossa?

Ote syyttämättäjättämispäätöksestä:
”Esitutkintapöytäkirjan liitteenä olevasta eläinlääkärintodistuksesta ilmenee, että koiran haltija Taija Kovanen on pyytänyt eläinlääkäriä lopettamaan aggressiivisesti käyttäytyneen koiran 31.5.2016. Todistuksen mukaan myös toimenpidetilanteessa koira on ollut aggressiivinen eläinlääkäriä kohtaan.”

Eläinlääkärin mukaan koira oli ennen lopetusta varautunut, ei agressiivinen.

Rockin lopetuttanut Taija Kovanen on poliisikuulusteluissa kertonut Rockyn käyneen huoltomiehen päälle. Lain mukaan syytetty saa valehdella.

Maija Ankkuri