Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Raksu seikkaili Järvenpäässä

Raksu karkasi järvenpääläisen eläinlääkäriaseman pihalla tammikuun 7. päivänä 2012.  Se ilmestyi kotipihalle lähes kuukautta myöhemmin. 

Raksu ei pidä kantokopassa olemisesta eikä automatkoista. Kun sen emäntä Arja Paananen nosti eläinlääkäriaseman pihalla Raksun

kantokopan autonpenkiltä viedäkseen kissansa vastaanotolle, pelokas Raksu alkoi liikehtiä kopassa niin kovalla voimalla, että kopan muoviseinämät joustivat ja etuluukku aukesi. Kun Arja hätääntyi ja pihalle tuli sisätiloista auttajia, kissa meni paniikkiin ja se pakeni täyttä vauhtia tavoittamattomiin.

Edes junarata ei estänyt Raksua löytämästä kotiin

Raksua ei etsimisestä ja laajasta ilmoittelusta huolimatta löydetty. Luultiin jo, ettei sitä löydetä koskaan. Sitkeä karkuri ei luovuttanut. Yhtenä päivänä kissa yllätti ja ilmestyi kotipihalle. Se oli mennyt pitkän karkumatkan aikana huonoon kuntoon. 
- Katoamispaikalta on meille kotiin linnuntietä noin kuusi kilometriä. Välissä on vilkas junarata, jonka Raksu on joutunut ylittämään, kertoo Arja.
- Karkumatkan aikana oli jossain vaiheessa 28 astetta pakkasta, kovaa räntäsadetta ja kylmää pohjoistuulta.
- Eläinlääkäriaseman lähellä on paljon metsää, muun muassa Jampankorpi, jossa on nähty ilves, supikoiria ja kettuja, joilta heikossa kunnossa kotiin palannut Raksumme säästyi!
 
Hellyyttä ja lääkekuuri

Ennen katoamista Raksu painoi 7,1 kiloa. Kotiutuessa sillä oli painoa enää 3,2 kiloa. Turkki oli niin likainen, että kädet mustuivat, kun kissaa harjattiin. Raksulla oli hengitystietulehdus ja karkumatkan aikana siltä oli irronnut tulehtunut kulmahammas, joka oli ollut syynä eläinlääkärireissuun, jolla Raksu otti hatkat.
- Kun Raksu tuli kotiin, sen naukumisääni oli vain pieni käheä kuiskaus. Toinen korvakin oli kovassa pakkasessa vähän paleltunut

Enää ei otettu riskiä ja lähdetty kuljettamaan kantokoppaa vierastavaa kissaa eläinlääkäriin. Tutulta eläinlääkäriasemalta haettiin hoito-ohjeet ja kaikki tarpeellinen, jotta karkuri saatiin kuntoon; energiapitoista toipilasruokaa, hivenaineita ja vitamiineja sekä 10 päivän antibioottikuuri.
- Lääkärin mielestä painon menetys merkitsi sitä, että kissa oli ollut käytännössä ilman ruokaa ja juomaa koska se oli kuivunut myös. Kotiutumishetkellä Raksun nenä oli kuuma, punainen ja rikki. Nenän kuivuus johtuu kuulemma usein siitä, että kisa on kuivunut.
 
Kissoilla sanotaan olevan seitsemän henkeä, mutta Raksulla on varmaan ollut niitä yhdeksän! Hengitystietulehdus kaikkosi antibioottikuurin ansiosta ja Raksun paino nousi entisiin lukemiin. Rankan karkureissun kokenut kissa halusi ulkoilla ainoastaan kotipihalla ja viettää yöt sisällä.  Lisäksi se kaipasi entistä enemmän turvaa ja läheisyyttä.

Kuva: Paanasten kotialbumi

Muita karkuritarinoita