Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Uudesta kodista karannut koira pelastui hukkumiselta

Onnellisesti kotonapitkän karkureissun jälkeen.

Kausalan Iitistä karannut uroskoira harhaili naapurikuntaan, jossa se putosi avantoon. Uros pelastui, koska paikalla sattui olemaan pelkäämätön auttaja.

Saksanpaimenkoiraa muistuttavalla karkumatkalla olleella uroksella kävi tuuri. Kun se vajosi Ruotsinpyhtäällä iltahämärissä jäihin, lähistöllä ollut Timo Torvinen riensi avuksi. Hän tarttui rohkeasti koiraa pannasta ja sai kiskottua koiran kuiville.  Koira oli karannut joulukuussa ja Torvinen pelasti sen tammikuun 2. päivä 2015.

Koira ei jäänyt kiittelemään pelastajaansa vaan se pakeni jäätä myöten pimeyteen. Kirsi-Marja Johansson-Torvinen soitti Karkurit.fi -neuvontaan, ja kertoi tapahtumasta. Netistä ei löytynyt yhtään tuntomerkkeihin sopinutta Loviisan seudulla kadonneeksi ilmoitettua koiraa.

Koirahavainto laitettiin heti tapahtuman jälkeen Karkurit.fi -sivulle. Lisäksi koirasta soitettiin alueen riistanhoitoyhdistykseen. Sieltä saatiin tietää paikallinen metsästysseura, johon otettiin yhteyttä siltä varalta, että koira sattuisi osumaan metsästäjien silmiin. Jotkut koirat voivat mennä nälissään jopa supiloukkuihin. Alueen metsästysyhdistykseltä lähti välittömästi tieto 260 puhelimeen.

Ilta oli sen verran myöhäinen, että löytöeläintarha oli kiinni. Aamulla selvisi, ettei siellä ollut katoamisilmoitusta koirasta.

Karkuri lepäili mökkipihalla

Koiran jääkylmästä vedestä pelastanut Timo Torvinen lähti heti aamun valjettua seuraamaan lumeen painuneita tassunjälkiä. Pitkään kuljettuaan hän näki koiran lepäilemässä hyljätyn kesämökin terassilla. Arka koira vaihtoi heti maisemaa. Iltapäivällä uros oli nähty Pyhtäällä. Kun selvisi, mikä koira oli kyseessä ja, että katoamisilmoitus oli Karkurit.fi -sivuilla, lisäsimme ilmoituksessa mainitun Iitin lisäksi Pyhtään. Karkaamiskunnan selvittyä, samalla selvisi, että koira oli tuotu Viipurista ja se oli karannut uudesta kodista.

Useita loukutusyrityksiä

Koira palasi Kymenlaakson puolelle.
- Sitä etsittiin usean päivän ajan ja saimme laittaa loukun elimäkeläisen hevostilan pihaan, kertoo koiran isäntä
Loukutusyritykset kestivät monta päivää.
- Koira onnistui laukaisemaan loukun ulkopuolelta useita kertoja.

Viipurin koirilta saatu vinkki pitää loukkua virittämättä jonkin aikaa tuotti tuloksen ja koira meni lopulta loukkuun. Lähes kuukauden mittainen karkureissu päättyi. Vaikka yhdessä vaiheessa näyttikin koiran kannalta huonolta, tarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu. Koira pääsi vihdoin kotiin ja perhe oli ikionnellinen saatuaan pojan takaisin. Omistajat ovat kaikille auttajille kiitollisia avusta.
- Ilman apua koiraa ei olisi löytynyt.

Kuva: Omistajaperheen albumi.

Jermu oli mennyt jäälle