Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Varja karkautti ja hälytti

Luka oli ollut uudessa kodissa Nurmijärvellä kaksi viikkoa, kun se pelästyi ja lähti karkureissulle. Uusi narttukaveri Varja ei ollut Lukan karkaamisesta moksiskaan, mutta kun karkuri ilmestyi pihalle, haki Varja emännän hätiin.

Kaverukset Varja ja Luka

Kun nurmijärveläinen Manna Parkkonen antoi Lukalle kodin, oli tiedossa, että uros oli karannut sijoituspaikastaan kaksi kertaa. Ainakin toisella kerralla se oli juoksennellut Kehä kolmosella.
- En tiedä kuinka arka, vasta Viipurista tullut Luka oli väliaikaisessa hoitopaikassa ollessaan osannut keplotella ovet auki, mutta jotenkin se oli onnistunut, pohtii Manna.

Parkkosille muutettuaan uros ei availlut ovia, mutta kaverikoira Varja tavallaan karkautti Lukan tahtomattaan.
- Varjalla on tapana juosta kotipihalta pikkutielle ja palata takaisin pihalle. Jouluaaton aattona 2012 Varja teki taas juoksuharjoituksia. Kun huusin Varjaa, hihnassa ollut Luka pelästyi.

- Sillä oli yllä valjaat ja panta, mutta se peruutti säikähtäessään, veti remmit kireäksi ja puri ne poikki yhdellä rouskaisulla. Remmit katkesivat kuin saksilla olisi leikattu, koiralla on niin terävät takahampaat!

Manna muistaa kuinka Luka juoksi kovaa kyytiä pois.
- Vaikka Varja on alusta asti tykännyt Lukasta, ei se näyttänyt olevan sen karkuun lähdöstä millänsäkään.

Luka kävi tarhassa syömässä

Manna teki kaikki ne toimenpiteet, joita karanneesta koirasta tehdään; ilmoitteli, etsi ja teki hajujälkiä.

-Sen joulun vedin tonnikalaa sukkahousuissa yli kilometrin päästä säteittäin koirien pihatarhaan asti. Tarhassa oli ruokaa ja viritin tarhan ovesta pitkän narun ulkoeteiseen.
- Ajattelin, että jos Luka palaa takaisin, ja menee tarhaan syömään ja juoksee pois ennen kuin kukaan ehtii portille.

Kun perhe oli jouluaattona vierailukäynnillä, Luka kävi kotipihalla. Sen tassunjälkiä oli tarhassa. Se oli käynyt syömässä, ja lähtenyt uudelleen.

Lukan karkaamisesta oli mennyt kaksi päivää, kun etsimisestä ja jännityksestä väsähtänyt Manna oli nukahtanut kesken kaiken. Mutta ei hätää, eräs toinen valvoi.
- Varja tuli tönimään minua hereille. Vilkaisin pihalle ja näin, että Luka oli tarhassa syömässä. Kun vedin eteiseen virittämästäni narusta, tarhan portti sulkeutui ja Luka jäi satimeen.
- Kun Luka oli vihdoin kiinni, ostin metalliketjunpätkän ja kiinnitin sen Lukan talutushihnaan, ettei se saa enää purtua hihnaa poikki.

Varjan ja Lukan kuva Elli Parkkonen.

- - - - -

Helsingin Uutiset