Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Älä ilmoita tarkkaa karkaamispaikkaa eikä myöskään saatuja havaintoja

Karkaapa mikä lemmikki tahansa, suurelle yleisölle kerrotaan vain katoamispaikkakunta ja kylä tai kaupunginosa, josta eläin lähti. Ilmoitukset ovat sitä varten, että niillä saataisiin näköhavaintoja.

Havaintoja ei julisteta netissä, vaan ne pyydetään ilmoittamaan kadottajalle. Itse etsitään havaintopaikoilta sitä mukaa, kun havaintoja tulee. Useimmat karkurit ovat niin sanotusti varpaillaan. Niitä ei saa huudella omat eikä vieraat. Koska useimmat karkurit palaavat lähtöpaikkaan, ei sinne haluta ventovieraita koirantaluttajia pelottamaan karkuria muualle,  

Jos kyse on vasta hankitusta koirasta tai hoitokoirasta, vuosien varrella on huomattu, että mikäli entiseen kotiin on kuusi kilometriä tai vähemmän, koirakarkuri suunnistaa sinne. Jos matkaa on enemmän, se jää katoamisseudulle, eikä edes yritä etsiä tuttua seutua.  

Poikkeus vahvistaa säännön, ja monasti metsästyskoira on se poikkeus, joka valitsee laajan liikkuma-alueen.  Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö se palaisi karkaamisalueelle.