Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Arka sakemanninarttu piilotteli lähes viikon

Tiistaina 12.3.24 varhain aamulla valjaista irti päässyt, karkureissulle lähtenyt kolmevuotias arka saksanpaimenkoiranarttu saatiin kotiin sunnuntaina. Yhtään varmistettua havaintoa ei karkurin liikkeistä saatu koko kuuden ja puolen päivän karkureissun aikana. 

Arkaa karkuria yritettiin paikallistaa tuloksetta droonilla ja karkaamisalueella kävi myös Kokkolasta etsijäkoira pariin otteeseen.

Omistajat ilmoittivat karkaamisesta kaikille mahdollisille tahoille. Myös kylän hirviporukalle oli lmoitettu. Ratkaiseva tieto karkurista saatiinkin hirviporukkaan kuuluvalta nuorelta mieheltä, joka osasi havainnosta soitettuaan kertoa minne karkuri oli ollut menossa.

Havaintosoiton saatuaan omistajat ajoivat noin kuuden kilometrin päässä olevalle alueelle, jättivät auton parkkiin ja seurasivat jalkapatikassa tassunjälkiä, joissa kovan maaston takia oli hieman verta. Jäljet johtivat maatalon pihalla olevaan rakennukseen, jossa säilytetään viljapaaleja. Siellä karkuri piilotteli ja oli ilmeisesti niin nälkäinen, että isännän heittämä makkarapaketti houkutteli sen esille. Pakoilija pisteli makkarat vauhdilla vatsaansa. Leppoisasti jutellut isäntä sai laitettua talutushihnan pantaan kiinni ja onnellinen perhe pääsi lähtemään kotimatkalle.

Laihtunut koira oli hyväkuntoinen ja leimaantuminen isäntäväkeen näyttää kehittyvän positiivisesti. Nuori narttu oli ehtinyt olla nykyisessä kodissaan vasta 2,5 kuukautta ennen karkureissua.

MA

Katoamisilmoitus