Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Celian tapaus: Kysymyksiä ja vastauksia

Celian omimisesta on tullut muutamia yhteydenottoja  

Joku luuli, että Celia kaatoi Minnan. Ei Celia Minnaa kaatanut. Minna kompastui sateen kastelemaan puunjuureen ihan itse, koska hän ei katsonut jalkoihin kosteassa maassa.

  • Celia käveli tosi nätisti, Minna totesi, kun keskustelimme asioista tänään (24.5.23.)

    On myös kysytty mikä oli se syy, että Celian Suomeen tuonut Woffa hankki Celialle ”hoitopaikan”, josta koiraa ei saa pois.  Minna on soittanut ensiavusta Woffaan ja pyytänyt hommaamaan hoitopaikan Celialle. Ambulanssikuskin antaman opiaattipistoksen, (jonka päälle Minna ymmärtämättömyyttään otti nikotiinisuihkeen) takia ei Minna edes muista soittaneensa kyseistä puhelua. Ei hän toivonut Celiaa hoitolaan, joka ei luovuta koiraa omistajalleen.

Allekirjoittanut sai 13.5.23 Woffalta "luottamuksellisen" sähköpostin.  Eipä ollut kovin luottamuksellinen, koska Koirakodin pj. väitti julkisella sivustolla, etten ole vastannut Woffan lähettämään sähköpostiin. Postasin vastanneeni. Tässä vastaukseni: ”Olen täysin sen takana mitä kirjoitin. Yhdistyksenne ei ole viranomainen, joka ottaa tosta vaan myymänsä koiran pois."

Joku yksityinen Kuhmosta vaati poistamaan sekä Alfiesta että Celiasta kertovat jutut. Lupasin poistaa Celia jutun heti, kun Celia palautetaan Minnalle. 

On kysytty, tekikö Minna jotain sellaista, että oli syy ottaa koira pois.  Edellisessä tekstissä jo kerrottiin, että yksi Koirakoti ry:n ja Woffan väitteistä on ollut, että viranomaiset olisivat muka todenneet, ettei Celiaa voi antaa Minnalle takaisin eläinsuojelullisista syistä.  Minnalla on paperi, josta  selviää, ettei hänellä ole ollut koskaan valvontaviranomaisten kanssa mitään tekemistä.

Minnan mukaan talutustilanteissa oli Celian kanssa ensi alkuun ongelmia.
- Kun kerroin niistä yhteyshenkilölleni (joka ei kuulunut Woffan hallitukseen), hän alkoi heti ehdottaa, että Celialle etsittäisiin uusi koti. Hän ehdotti sitä usein vielä myöhemminkin.
Talutustilanneongelmat loppuivat, kun Celiaa koulutettiin. 
- Parhaita kävelylenkkejämme olivat ne, kun mukana oli kaverikoira, josta Celia otti mallia.

Koirapuistossa oli toisinaan kymmenkin koiraa samaan aikaan. 
- Celian kanssa ei puistossa ollut koskaan mitään hankaluuksia.  Kun Celia halusi lähteä kotiin, se hyppäsi viereeni penkille tai meni koskettamaan kuonolla talutushihnaansa.

Minnan  ja Woffan välisessä sopimuksessa lukee, että Minnan on pidettävä Woffaan yhteyttä ensimmäiset puoli vuotta.  Se, että Minna jatkoi yhteydenpitoa määräajan jälkeenkin, on osoittautunut virheeksi. Varokaa ihmiset näitä sopimuksia. Kun ostatte koiran, se on teidän koiranne, ei myyjän.

Woffan ja Minnan sopimuksessa on myös teksti: Jos vastaanottaja (Minna Vasenius) rikkoo sopimusehtoja, Woffalla on oikeus hakea koira pois. 

Tulkitseeko Woffa kompastumisen sopimusehdon rikkomiseksi?  

Maija Ankkuri

Jk.
Tein Celia-jutun Celian omistajan kanssa yhteydessä olleen henkilön pyynnöstä. Olin sitä ennen kirjoittanut Alfiesta. 

Alfiesta kirjoitin koska seurattuani yli 19 vuottta karkureita, en uskonut, että Alfie olisi ollut koko karkaamisen jälkeisen ajan tien päällä.  Uutta minulle oli se että, kun Alfie-jutun piti olla valmis, paljastuikin, ettei Alfieta anneta pois koirakodista, jonne se Hämeenlinnasta muilutettiin. 

Toinen vastaava tapaus
Alfie, koirakodin uusin uhri

Koirakodin pj vastasi kysymyksiin

Koirien keräily