Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Ethän jätä koiraa yksinään kaupan eteen

 

Koira voi kadota sillä aikaa, kun omistaja tekee ostoksia

Chico odottelee kaupan edessä

Oman rakkaan lemmikin menettäminen on raskasta, kun sen elinaika on tullut päätepisteeseensä. Vielä raskaampaa ja stressaavamapaa on lemmikin menettämin, jos se varastetaan. On koiranomistajia, jotka eivät usko, että omalle koiralle sattuu mitään pahaa. Entä ellei oma koira odotakaan enää ulkona, kun kauppaostokset on tehty ja on aika lähteä kotiin...

Koska koira voi joutua pitkäkynnen matkaan, kun se odottaa omistajaansa kaupan edessä Chico kiinnitettiin kettingillä ja abloylukolla kaupan seinässä olleeseen pidikkeeseen, kun omistaja jätti sen kaupan eteen. Kauppareissut loppuivat, kun netissä uutisoitiin, että Helsingin Vuosaaressa  oli kauppakeskuksen edessä omistajaansa odotelleen koiran sisäkorvaa vahingoitettu jollain terävällä esineellä niin, että korvasta valui verta.

Espoossa varastettiin koira sillä aikaa, kun omistaja piipahti Alepassa. Varas oli jäänyt juna-aseman valvontakameraan koiran kanssa- Käräjillä hän lopulta myönsi varkauden, mutta ei sustunut kertomaan minne oli koiran laittanut. Venäläismies ei ilmeisesti saanut istumista, mutta hänet määrättiin maksamaan korvauksia.

Karkuteissulle lähteneet koirat

Maaseutu ei ole sen turvallisempi kuin iso kaupunki. Päijät-Hämeen Kärkölässä katosi rauhallisella asuinalueella pentukoira, joka lähti emä- ja isäkoiransa kanssa omatoimiselle lenkille, kun isäntä korjasi autoaan pihalla. Pentu katosi pian sen jälkeen, kun joku lähialueen asukas  oli nähnyt koirakolmikon. Omistaja sai kotiin vain aikuiset koirat eikä pentu ei löytynyt edes etsijäkoiralla.

Aidatun pihan portti on syytä pitää lukossa, jos koiraa ulkoilee pihalla yksinään. Koiria on kadonnut kun joku ulkopuolinen on avannut portin joko uteliaisuuttaan tai ilkeyttään. Koirien karkaamissyitä

Ellet ole katsomassa, kun koirasi katoaa, et voi tietää, onko se varastettu vai muuten vaan lähtenyt omille teilleen. Yksi esimerkki on Varsinais-Suomessa kotoaan karannut saksanpaimenkoira, joka päätyi kaksi vuotta myöhemmin löytöeläinten talteenottopaikkaan Pohjanmaalla.  Kaiken kukkuraksi nartulla oli mukana sakemannipentu. Eli  varsinaissuomalaisen omistajan kuolleeksi luultu koira oli pennutettu. Epäilemättä pentuja ostaneet henkilöt tietävät missä emäkoira asui, mutta tiettävästi kukaan ei ole ilmoittautunut todistajaksi, vaikka tapauksesta kerrottiin viime syksynä Alibissa.

Ypäjällä katosi 2020 keväällä vastasyntyt poni, jota ei ole löydetty  

Iltalehti kertoi varkaudesta näin

Russponiyhdistyksen FB-sivut

Katoamisilmoittelu lopetettiin melko pian omistajan pyynnöstä. Forssan Lehti kertoi etsintöjen lopettamisesta (juttu on maksumuutin takana)  

Ypäjän tapaus osoittaa, että tänä päivänä hevosaitauksessa / laitumella on oltava valvontakamera, jonka liiketunnistin lähettää omistajan puhelimeen reaaliaikaista tietoa. Eikä kukaan kiellä palkkaamasta vartiointiyhtiötä huolehtimaan  valvonnasta.

Varastettuja koiria ja kissoja. Koska sivustolla ei ole erillistä otsikkoa huijatuille koirille, varastettujen osiossa julkaisgtaan myös huijaamalla saatuja koiria. Osasta on saatu käsiraha, jotku on napattu mukaan ilman mitään maksua.