Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Helsingissä on jatkuvati kissoja karkuteillä

 

Harva kaupunkikissa päästetään tarkoituksella ulos. Useimmat ovat karkureita, joita etsitään tosissaan. Mieleen tulee tapaus 2004 keväältä, entisen työkaverini kissa, joka karkasi Itä-Pasilassa. Nuori perhe peruutti jopa pitkään suunnitellun kesälomatkansa kissan takia.Kissa löytyi vasta, kun loppuvuodesta alkoi pakastua. Se oli mennyt kylmissään johonkin elintarviketehtaaseen. Maukui surkeasti sen näköisenä, että nyt riitti. Kissa toimitettiin Sörnäisiin Pieneläinklinikan löytöeläintarhaan.  Ellei sillä olisi ollut sirua, se tuskin olisi koskaan päätynyt oikeaan kotiin, niin paljon se oli karkureissulla muuttunut.

Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina 2016 on tullut Helsingin keskustasta kaksi kissahavaintoa. Toinen kissa huitelee Punavuoressa ja se nähtiin eilenkin. Kun tätä juttua väsäsin, tuli puhelu kansanedustaja Jaana Pelkoselta, joka oli kavereineen ottanut Merisatamasta kiinni harmaan kissan, joka oli menossa Löytöeläintaloon, ellei omistaja olisi lmoittautunut.

Kissa katosi Helsingistä Espooseen

Kaikille kissankadottajille tiedoksi, että kun laitatte katomisilmoituksia nettiin, älkää kertoko tarkkaa katoamispaikkaa. Ilmoituksia tarvitaan havaintojen saamiseksi, ei sitä varten, että ventovieraan pitää pyydystää karkurikissa.  Rotukissoja on kadonnut jäljettömiin, kun tarkka katoamispaikka on ollut netissä.  Jopa maatiaiskissoja varastetaan. Helsingissä maaliskuun lopulla ulkoilemaan päästetty maatiaiskissa löytyi Espoosta.  Kissan omistaja etsi kissaa tosissaan. Osti loukunkin. Vasta kesäkuun ensimmäisellä viikolla selvisi, että kissa oli naapurikunnassa. EspoolaiSperheestä soitettiin, että kissa pitäisi hakea pois koska se oli alkanut virtsata minne sattui. Ilmeisesti varasperhe oli kiintynyt kissaan, koska palauttivat sen, kun eivät uskaltaneet mikrosirun pelossa viedä eläinlääkäriin.  Pelkäsivät ehkä, että kissalla on siru.  Ilmiselvästi varkaus oli järjestetty, koska soittaja tiesi minne soittaa. Kissan katoamisilmoitus oli ainakin näillä sivuilla.

Varkaiden takia ei ilmoituksissa kannata kertoa kissan tai koiran karkaamisosoitetta. Kaupunginosa riittää.