Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Hevostalli kannattaa pitää lukossa

Maaseudulla on tapana pitää hevostalliN ovi lukitsematta niin, että kuka vaan voi kävellä sisälle. Onko kyse pelkästä tottumuksesta vai siitä, että ovia ei lukita, jotta päästään mahdollisen tulipalon sattuessa äkkiä hätiin?

Nykyaikana tallin oven voi huoletta lukita kunhan avain on nopeasti saatavilla. Tekniikka on sitä luokkaa, että palovaroittimeen voidaan säätää sekä lähi- että etähälytys. Sisäänmurtautujien varalle voi myös varautua, jos tahtoa riittää. Hevostarhatkin voi varustaa kameroilla. Etäällä olevat sähköpaimenilla varustetut isot laitumet on ehkä hankalampi saafa valvonnan piiriin. 

Talliin ei voi jättää edes koiraa, ellei talli ole lukittu

Kun viimeisillään tiineenä ollut tiibetinspanieli useita vuosia sitten katosi kotitallista, oltiin siihen aikaan vielä luottavaisia. 

Missä valvontakamerat?

Pitkäperjantaiyönä oli merijärveläiseltä Nevanperäntiellä sijaitsevalla hevostilalta varastettu tiine viisivuotias, musta ruskein merkein oleva tiibetinspnielinarttu. Koira oli jäänyt tallin yhteydessä olevan huoneen sohvalle nukkumaan, kun väki poistui yöpuulle. Kun talliin seuraavan kerran mentiin,  tallinovet olivat elkosen selällään, samoin jääkaapin ovi ja tiine koira oli kadonnut. Omistajan mukaan koira on tottunut liikkumaan tilan pihalla vapaana, joten se ei olisi lähtenyt livohkaan omatoimisesti, vaikka joku olisi vain jättänyt silkkaa ilkeyttään tallinovet auki. Tila sijaitsee noin 400 metriä päässä Oulainen - Kalajoki -tieltä. Omistaja arvioi varkaiden käyneen tallilla klo 23 - 01 välillä.

Koiraa ei ole löydetty. Joku arveluttava nainen kylläkin kaupitteli lähiseudulla tiibetinspanielin pentuja, mutta varastetun koiran omistaja ei päässyt kaupittelijan jäljille.